2019. július 17., szerda

Kincsem filmvetítés Nagy Ervinnel

Időpont
2019. június 21., péntek, 18:00

Helyszín
Lurdy Mozi, Budapest

Előadó
Nagy Ervin

Kincsem filmvetítés Nagy Ervinnel

Kincsem, a csodakanca története a viszontagságos magyarországi reformkor egyik sokat emlegetett, ám kevésszer feldolgozott felemelő epizódja, melyet végül 2017-ben Herendi Gábor filmje tüntetett ki a neki járó figyelemmel. A Kincsem című alkotás az olyan amerikai filmek mintáját követve vált az utóbbi 10-15 év legnagyobb magyar mozisikerévé, mint a Titanic, a Pearl Harbor – Égi háború, valamint Az utolsó szamuráj. A leghíresebb magyar versenyló történetét egy romantikával átitatott nagyívű történelmi drámába ágyazta.

Ezek a filmek nem csupán az ábrázolt kor hitelessége, vagy épp tragikuma miatt válhattak átütő sikerré. Ahhoz, hogy ilyen könnyedén felidézhessük őket, szükségeltetett egy főhős, aki személye ellentmondásosságával volt képes a történet hősévé emelkedni, és akinek a legszorultabb helyzetekben is képesek voltunk szorítani. A Kincsem esetében Blaskovich Ernő gróf volt ez a hős, akit Nagy Ervin megkapó átéléssel keltett életre.

Most egyetlen este erejéig ismét elővesszük a több mint 450 ezer nézőt a mozikba csábító alkotást, hogy együtt tekintsük meg újra, majd magával a főszereplőt alakító Nagy Ervinnel beszélgetünk a filmről, a forgatásról, felkészülésről, és általánosságban a színészi pályát meghatározó kihívásokról, szakmai célokról, magyar filmek és sorozatok erejéről és jövőképéről, jelenleg az egyik leghíresebb magyar férfi színész társaságában.

Jegyek kaphatóak a Ticketportal országos hálózatában!

A helyszín részletei

Lurdy Mozi
1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14. (Földszint)

Címkék

Jegyvásárlás

Kattints, és vedd meg ma a jegyed a Ticketportal országos hálózatából!

Ticketportal

Facebook esemény

Csatlakozz az előadás Facebook oldalához, hogy elsőként értesülj az új információkról!

Facebook esemény

Közelgő események

Csillagok nyomában

2019. szeptember 26.

Betépett álmodozók

2019. október 25.