Események

Mesterséges intelligenciák

Időpont
2019. április 25., csütörtök, 19:00

Helyszí­n
Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont, Budapest

Előadó
Dr. Mérő László

Az MI-k egyik klasszikus ábrázolása, emberi vonások géptestben

Isaac Asimov amerikai sci-fi író 1950-ben megjelent Én, a robot című novellafüzérében felvázolta a Robotika három törvényét, és így egy olyan jövőképet, melyben az emberek mindennapjait emberszabású gépek, mesterséges intelligenciák teszik kényelmesebbé, és már ezekben a művekben is találunk halvány utalásokat arra, miként hatnak majd ki e teremtmények az emberi gondolkodásra.

Hol tart a mesterséges intelligenciakutatás a XXI. században? Kell félnünk a gépi tudatok elszaporodásától? Miként határozzák meg napjainkat, és az előttünk álló jövőt az általunk teremtett intelligens gépek, és programok, és jogos-e a hollywoodi filmek által felvázolt félelem a gépek hatalomátvételétől, vagy épp a technológiai szingularitástól?

Dr. Mérő László matematikus, pszichológus és publicista előadása az mesterséges intelligenciák többféle nézőpontját érinti, így a hallgatóság képet kaphat arról az elképzelt jövőről, melyben már jelenleg is élünk, és amely felé még robog az emberiség, és megismerheti egy általunk teremtett mesterséges tudat egyénre gyakorolt élettani hatásait.

Jegyelővétel a Ticketportal országos jegyirodahálózatában és online: www.ticketportal.hu

A helyszí­n részletei

Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont
1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14. (I. emelet)

Jegyvásárlás

Kattints, és vedd meg ma a jegyed a Ticketportal országos hálózatából!

Ticketportal

Facebook esemény

Csatlakozz az előadás Facebook oldalához, hogy elsőként értesülj az új információkról!

Facebook esemény

Facebook közösség