Események

Hollywood gonosztevőinek nyomában

Időpont
2019. május 2., csütörtök, 19:00

Helyszí­n
Lurdy Mozi, Budapest

Előadó
Doszpot Péter és Antal Gábor

Hollywood gonosztevőinek nyomában

Az álomgyár a filmtörténelem aranykora óta folyamatosan termeli a rendkívül érdekes, komplex és rétegzett jellemmel bíró antihősöket, a nézősereg pedig ámulattal teljes tartással nézi őket, leginkább talán saját eredettörténetük misztikussága miatt. Sokkal érdekesebb ugyanis, hogy egy ember jelleme miként vesz 180 fokos fordulatot, amiből aztán törvényenkívüli lázadó, vagy épp zseniális gonosztevő születik, aki vagy egy elvakult dogmának, vagy saját személyiségzavarának, esetleg nyereségvágyának engedelmeskedve igyekszik zülleszteni a társadalmat.

De vajon hol bújik meg az alfa-pont, létezik-e közös eredete a filmes gonoszoknak? Ábrázolásuk mennyiben felel meg a valóságnak, mit hoztak magukkal a pszichiátria, és mit a fantázia terepéről? Mit szimbolizálnak, és vajon miért hozta létre őket az alkotó elme? És vajon, mi nézők, miért érzünk olykor rokonszenvet irántuk, és egyáltalán mért vonzódunk annyira a filmek okozta rettegéshez?

Antal Gábor, krízisintervenciós tanácsadó szakpszichológus és Doszpot Péter, volt gyilkossági főnyomozó, a 90-es évek legnépszerűbb magyar rendőre rögtön két különböző oldalról világítja meg a popkultúra filmes ikonjait, egyrészt a lélektani tényezők eredője, másrészt a nyomozó, és a nyomozati módszerek szemszögén át, valódi, megtörtént esetek mentén összehasonlítva a valóságot és a fikciót.

Jegyelővétel a Ticketportal országos jegyirodahálózatában és online: www.ticketportal.hu

A helyszí­n részletei

Lurdy Mozi
1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14. (Földszint)

Jegyvásárlás

Kattints, és vedd meg ma a jegyed a Ticketportal országos hálózatából!

Ticketportal

Facebook esemény

Csatlakozz az előadás Facebook oldalához, hogy elsőként értesülj az új információkról!

Facebook esemény

Facebook közösség