Események

A kék bolygó jövője

Időpont
2019. május 30., csütörtök, 19:00

Helyszí­n
Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont, Budapest

Előadó
Dr. Juhász Árpád

A kék bolygó jövője

2017-ben megrengette a tudományos közéletet a hír, miszerint az Egyesült Államok – a világ egyik legnagyobb energiafogyasztója és szén-dioxid kibocsátója – egyszerűen kihátrál a Párizsi Klímaegyezményből. A földrajztudomány, az oceanográfia, vagy épp a meteorológia nemzetközi szakértői értetlenül álltak a döntés előtt, mikor számtalan felvételt láttunk arról, ahogy PET-palackokból álló gigászi szigetek úsznak komótosan az óceánok felszínén.

Meddig tartható fent vajon bolygónk klímájának törékeny állapota? Miben mutatkoznak meg az elkövetkezendő drasztikus változások előszelei? Miként mérgezzük, miként tesszük tönkre, és leginkább mit tehetnénk a már javában zajló, és egyre intenzívebbé váló zord folyamatok megfékezése, vagy lassítása érdekében? Hogy jutottunk idáig, és hova vezet pazarló és hanyag életmódunk a Naprendszer egyetlen lakható bolygójának jövőképében, és vajon milyen világ lesz az, melyben majd gyermekeink és unokáink nőnek fel, és mely a mi örökségünk lesz a számukra?

Dr. Juhász Árpád geológus 6 kontinens 109 országban fordult meg életében, megtapasztalta a természeti népek viszonyát saját környezetükhöz, de látta pl. Borneó szigetén az ember által kipusztított esőerdők helyét is, valamint részt vett többek közt a párizsi klímakonferencia előkészítésében. Rengeteg útifilmmel, és két tucat önálló, ismeretterjesztő kötettel a háta mögött most megosztja velünk mindazokat a tapasztalatokat Földünk törékeny jövőjéről, melyekkel részleteiben kevesen vannak csak tisztában.

Jegyelővétel a Ticketportal országos jegyirodahálózatában és online: www.ticketportal.hu

A helyszí­n részletei

Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont
1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14. (I. emelet)

Jegyvásárlás

Kattints, és vedd meg ma a jegyed a Ticketportal országos hálózatából!

Ticketportal

Facebook esemény

Csatlakozz az előadás Facebook oldalához, hogy elsőként értesülj az új információkról!

Facebook esemény

Facebook közösség