• Kövess minket a Facebookon!
 • Kövess minket az Instagramon!
 • Kövess minket a YouTube-on!

Hírek

111 éves korában elhunyt Ruthie Tompson, aki Walt Disney kollégájaként kezdte a filmszakmát

 • Megosztás Facebookon
 • Megosztás Twitteren
 • Megosztás e-mailben

111 éves korában elhunyt Ruthie Tompson, a Disney egykori animációs felügyelője. A halálhírt a stúdió elnöke, Robert Iger jelentette be, legendának nevezve a veterán szakembert, aki nélkül az animációs filmszakma egészen biztosan nem tartana ma ott, ahol. Tompson tevékeny részese volt ugyanis az egész estés rajzfilmek felfutásának, hiszen még Walt Disney idejében kezdte a szakmát.

“RIP Ruthie Thompson… egy igazi animációs legenda. A Disney-hez való hozzájárulása – a Hófehérkétől A megmentőkig – a mai napig szeretett klasszikusok. Bár hiányozni fog a mosolya és a csodálatos humorérzéke, kivételes munkája és úttörő szelleme örökké inspirálni fog minket.” – írta Robert Iger a Twitteren. Tompson 1910. július 22-én született Portlandben, Maine államban, és Bostonban nőtt fel, amíg családja 1918-ban Kaliforniába nem költözött. Családjával együtt az 1920-as években Hollywoodban élt, nem messze az akkoriban induló Disney Bros. stúdiótól, a Kingswell Avenue-n.

Erre később így emlékezett vissza: „Mindig elsétáltam a Disney Bros. üzletház előtt” – emlékezett vissza egyszer. “Kíváncsi voltam és szimatoltam, és végül behívtak, hogy megnézzem. Ezután elég gyakran meglátogattam őket. Emlékszem, ahogy a padon ülve néztem, ahogy Roy filmre veszi az animációs filmtekercseket”. Egyszer Roy (Disney) megkért minket, szomszéd gyerekeket, hogy játsszunk fogócskát az utcán, miközben ő lefényképezett minket a filmkamerával” – folytatta. “Gondolom, az Alice-vígjátékok miatt; mindannyiunknak fizetett egy-egy negyeddollárost, aminek örültem, mert így tudtam édesgyökeret venni.”

Tompson 18 évesen kezdett dolgozni a Dubrock’s Lovasakadémián, ahol gyakran megfordultak a Disney-testvérek, így ismerkedett meg velük, majd maga Walt ajánlott állást neki, miután felfedezte tehetségét, mikor szakembereket gyűjtött első egész estés filmjéhez, az 1938-as Hófehérke és a hét törpéhez. Ez volt Tompson első együttműködése a stúdióval, melyet később olyan alkotások követtek, mint a Pinoccio, a Dumbo, a Mary Poppins, a Robin Hood vagy a Macskarisztokraták. Tompson kereken 40 évig dolgozott a cégnél, 1975-ben vonult nyugdíjba, 110. születésnapján számos híresség köszöntötte fel, köztük az Oscar-, Golden Globe-, és Tony-díjas Whoopi Goldberg is.

Kapcsolódó cikkek

Bezárt az Ectopolis Magazin!

4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

Wednesday, a sorozat /Forrás: https://www.euronews.com/culture/2022/11/30/wednesday-beats-stranger-things-to-become-netflixs-biggest-english-language-show/

Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

A rémesen vicces Addams-feldolgozás

Legendás állatok. 3. /Forrás: https://www.digitalspy.com/movies/a675773/fantastic-beasts-3-4-5-release-date-cast-plot-news-trailer/

Lesz-e folytatása a Legendás állatok és megfigyelésük-sorozatnak?

A Warner döntése értelmében nem annyira biztos.

  Hírlevél feliratkozás

  Itt akarsz Te is lépdelni Ectopolis utcáin?
  Tartsd velünk a lépést, és iratkozz fel a város hírlevelére!

  Az Adatkezelési tájékoztatóban leírt feltételeket elfogadom.

  Kiemelt téma

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  Legutóbbi cikkek

  • 2023. március 10.

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  • 2023. január 5.

  A csütörtöki nyomozóklub és az eltűnt hulla rejtélye – Könyvkritika

  A csütörtöki nyomozóklub eltűnt tévés személyiség után kutat

  • 2023. január 5.

  Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

  A rémesen vicces Addams-feldolgozás

  • 2023. január 5.

  Irene Vallejo szerint a jövő útjai a múltba vezetnek – Könyvkritika

  Irene Vallejo Papirusza átjárókat úgy nyit átjárókat a történelemben, hogy egy pillanatra sem válik labirintussá.

  • 2023. január 5.

  Fontos vagyok, tehát vagyok, avagy a kreatív írás művészete – Könyvkritika

  Végre Egri Lajos oktatói életművének második, utolsó felvonása is olvasható magyarul: A kreatív írás művészete rövid szakmai összefoglaló, egyúttal a Drámaírás művészetének továbbgondolása.