• Kövess minket a Facebookon!
 • Kövess minket az Instagramon!
 • Kövess minket a YouTube-on!

Hírek

 • 2022. május 2. | Becsült olvasási idő: 1 perc

13 évvel az első rész után decemberben érkezik az Avatar folytatása

 • Megosztás Facebookon
 • Megosztás Twitteren
 • Megosztás e-mailben

Évek óta tudvalévő, hogy James Cameron komplett filmsorozattá bővíti a 2009-es Avatar című filmjét, azonban a premier dátuma körül sok volt még a kérdőjel, mígnem maga a rendező, a Las Vegasban zajló CinemaCon rendezvényen, online bejelentkezve rántotta le a leplet a bemutató időpontjáról.

Avatar: A víz útja címmel december 16-tól játsszák majd a mozik a 2009-es film folytatását. A film producere, Jon Landau egyenesen Új-Zélandról érkezett az eseményre, hogy személyesen mutassa be a filmet, melyről a következőt mondta az ott lévőknek: „James Cameron forgatókönyveinek az az egyik erőssége, hogy univerzális és mindenki számára ismerős témákat érintenek. Mind a négy folytatás középpontjában a Sully család áll majd. Mindegyik történet megáll a maga lábán, és mindegyik kerek lesz a saját befejezésével, ugyanakkor ha az egész utazásra mint egy nagy egészre tekintünk, úgy ez a négy új film egy nagyobb, eposzi ságává áll majd össze.”

Felkészülvén a bemutatóra, az első rész is visszakerül a mozivásznakra, méghozzá 2022. szeptember 23-tól, újramasterelt hanggal. Kiderült továbbá az is, hogy az első előzetesre mindössze néhány napot kell várnunk: a CinemaCon-on már levetítették, a nagyobb közönségnek pedig a május 5-én debütáló Doctor Strange az őrület multiverzumában előtt fogják megmutatni, majd a premiert követő héten teszik közzé online.

Az Avatar jelentőségéről születésének 10 éves évfordulóján ITT írtunk hosszabban, egy másik cikkben pedig úgy fogalmaztunk: „Bár a faékegyszerűségű, és korábban több filmben is ellőtt történetét számtalan kritika érte, azzal senki sem vitatkozott, hogy a film lenyűgöző vizuális élmény, hiszen ez volt a filmtörténelem legelső, teljesen 3D-élményt nyújtó alkotása is. A film megvalósíthatóságára Cameron közel 10 évet várt, míg a technika elérte azt a szintet, mely lehetővé tette elképzelései formába öntését, számtalan technológiai bravúrt pedig ő maga ötölt ki. A 237 millió dollárból készült Avatar elképesztő, több, mint 2 éves reklámkampányának is hála világszerte 2,7 milliárd dollárt hozott a mozikasszáknál, és 10 évig ült a csúcson, míg a Bosszúállók negyedik része le nem taszította onnan, és bár azóta számtalan film másolta a technikai megvalósítását, gyakorlatilag azóta is ez számít az etalonnak.”

Kapcsolódó cikkek

Bezárt az Ectopolis Magazin!

4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

Wednesday, a sorozat /Forrás: https://www.euronews.com/culture/2022/11/30/wednesday-beats-stranger-things-to-become-netflixs-biggest-english-language-show/

Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

A rémesen vicces Addams-feldolgozás

Legendás állatok. 3. /Forrás: https://www.digitalspy.com/movies/a675773/fantastic-beasts-3-4-5-release-date-cast-plot-news-trailer/

Lesz-e folytatása a Legendás állatok és megfigyelésük-sorozatnak?

A Warner döntése értelmében nem annyira biztos.

  Hírlevél feliratkozás

  Itt akarsz Te is lépdelni Ectopolis utcáin?
  Tartsd velünk a lépést, és iratkozz fel a város hírlevelére!

  Az Adatkezelési tájékoztatóban leírt feltételeket elfogadom.

  Kiemelt téma

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  Legutóbbi cikkek

  • 2023. március 10.

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  • 2023. január 5.

  A csütörtöki nyomozóklub és az eltűnt hulla rejtélye – Könyvkritika

  A csütörtöki nyomozóklub eltűnt tévés személyiség után kutat

  • 2023. január 5.

  Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

  A rémesen vicces Addams-feldolgozás

  • 2023. január 5.

  Irene Vallejo szerint a jövő útjai a múltba vezetnek – Könyvkritika

  Irene Vallejo Papirusza átjárókat úgy nyit átjárókat a történelemben, hogy egy pillanatra sem válik labirintussá.

  • 2023. január 5.

  Fontos vagyok, tehát vagyok, avagy a kreatív írás művészete – Könyvkritika

  Végre Egri Lajos oktatói életművének második, utolsó felvonása is olvasható magyarul: A kreatív írás művészete rövid szakmai összefoglaló, egyúttal a Drámaírás művészetének továbbgondolása.