• Kövess minket a Facebookon!
 • Kövess minket az Instagramon!
 • Kövess minket a YouTube-on!

Hírek

 • 2022. április 19. | Becsült olvasási idő: 1 perc

14 évvel a halála után kerül mozikba Roy Scheider utolsó filmje

 • Megosztás Facebookon
 • Megosztás Twitteren
 • Megosztás e-mailben

Roy Scheider kétszeresen Oscar-díjra jelölt színészt leginkább a Cápa, vagy a Kék Villám című filmekből ismerhetjük. Scheidert 2004-ben diagnosztizálták rákbetegséggel, csontvelő-átültetésen is átesett, de 2008 februárjában végül elveszítette a betegséggel vívott küzdelmet, épp mikor utolsó filmje utóforgatására készült.

Tizennégy évvel a halála után kerül a mozikba Roy Scheider utolsó filmje, a Beautiful Blue Eyes. Scheider a filmben egy nyugdíjas New York-i rendőrtisztet alakít, aki a Németországba utazik, hogy meglátogassa a családtól elhidegült fiát, ott aztán felfedezi hogy gyermekének szomszédja az a náci tiszt, aki a holokauszt idején Lengyelországban megölte a családját. Ezzel szembesülve a fia bevonásával megkísérli megbüntetni a tisztet az elkövetett bűnökért.

Ahogy a gamestar.hu is megírta, Roy Scheider közel száz projektben vett részt pályafutása során, legismertebb szerepe egyértelműen a Steven Spielberg rendezésében készült a Cápa volt, de olyan kultikus darabok is köthetők a nevéhez, mint a Francia kapcsolat, a Mindhalálig zene és a Kék villám, de feltűnt a Maraton életre-halálra, A megtorló, a 2010 – A kapcsolat éve, és Az esőcsináló című filmek mellékszerepeiben is.

Az információk szerint a színész befejezte annak idején a forgatást, azonban technikai problémák miatt sok jelenetet újra kellett volna forgatni, viszont mire erre sort került volna, Scheider elhunyt. Ennek következtében a produkciónak addig kellett várnia, amíg a technológia olyan szintre fejlődik, hogy képesen legyenek a színész arcvonásait és mimikáit élethűen újrateremteni a szóban forgó jelenetekhez. A filmet június 10-én mutatják be világszerte egy jótékonysági vetítést követően, amelyre a Beautiful Blue Eyes-t forgalmazó cég, a Moviefarm társalapítója, Martin Myers nagyon büszke: „A Beautiful Blue Eyes egy lebilincselő thriller, amely azt a kérdést járja körül, hogy mit tett volna egy holokauszt-túlélő, ha találkozik a családját meggyilkoló nácival. Megtiszteltetés számomra, hogy Roy Scheider lélegzetelállító utolsó előadását a Moviefarm első forgalmazásaként eljuttathatjuk a globális közönséghez.”

Kapcsolódó cikkek

Bezárt az Ectopolis Magazin!

4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

Wednesday, a sorozat /Forrás: https://www.euronews.com/culture/2022/11/30/wednesday-beats-stranger-things-to-become-netflixs-biggest-english-language-show/

Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

A rémesen vicces Addams-feldolgozás

Legendás állatok. 3. /Forrás: https://www.digitalspy.com/movies/a675773/fantastic-beasts-3-4-5-release-date-cast-plot-news-trailer/

Lesz-e folytatása a Legendás állatok és megfigyelésük-sorozatnak?

A Warner döntése értelmében nem annyira biztos.

  Hírlevél feliratkozás

  Itt akarsz Te is lépdelni Ectopolis utcáin?
  Tartsd velünk a lépést, és iratkozz fel a város hírlevelére!

  Az Adatkezelési tájékoztatóban leírt feltételeket elfogadom.

  Kiemelt téma

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  Legutóbbi cikkek

  • 2023. március 10.

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  • 2023. január 5.

  A csütörtöki nyomozóklub és az eltűnt hulla rejtélye – Könyvkritika

  A csütörtöki nyomozóklub eltűnt tévés személyiség után kutat

  • 2023. január 5.

  Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

  A rémesen vicces Addams-feldolgozás

  • 2023. január 5.

  Irene Vallejo szerint a jövő útjai a múltba vezetnek – Könyvkritika

  Irene Vallejo Papirusza átjárókat úgy nyit átjárókat a történelemben, hogy egy pillanatra sem válik labirintussá.

  • 2023. január 5.

  Fontos vagyok, tehát vagyok, avagy a kreatív írás művészete – Könyvkritika

  Végre Egri Lajos oktatói életművének második, utolsó felvonása is olvasható magyarul: A kreatív írás művészete rövid szakmai összefoglaló, egyúttal a Drámaírás művészetének továbbgondolása.