• Kövess minket a Facebookon!
 • Kövess minket az Instagramon!
 • Kövess minket a YouTube-on!

Hírek

 • 2022. február 14. | Becsült olvasási idő: 1 perc

2 milliárd dollárért kelhetnek el a Tolkien- és Középfölde-franchise jogai

 • Megosztás Facebookon
 • Megosztás Twitteren
 • Megosztás e-mailben

Az sem kizárt, hogy az elkövetkező években éppolyan komoly franchise-építést, vagy fejlesztés láthatunk Tolkien világa kapcsán, mint ami 2012 óta jelen van a Disney-nél, mióta George Lucas eladta nekik a LucasArts-ot. Az elkövetkező hetekben komoly harc lehet ugyanis Középfölde filmes, videojátékos és egyéb merchandise termékeinek jogaiért.

A Tolkien-tulajdonok eddigi birtokosa, a Saul Zaentz Co. az ACF Investment Bankot bízta meg az eladási folyamat lebonyolításával, aminek értelmében megközelítőleg 2 milliárd dolláros eladási áron vevőt keresnek A Gyűrűk Ura, A hobbit valamint további Tolkien szerzeményekhez kapcsoló termékekre.Saul Zaentz Co. birtokába tartozik így jelenleg minden, A Gyűrűk Ura és A hobbithoz kapcsolódó film, videojáték, merchandise termék, rendezvény és vidámpark értékesítésének a joga, illetve beleszólással bír abban az esetben, amennyiben valaki úgy dönt, filmet készít a A szilmarilok vagy a Befejezetlen regék Númenorról és Középföldéről című írások alapján.

Azt már láthatjuk, hogy az elmúlt időszakban elkezdődött a franchise kibővítése, szeptemberben érkezik ugyanis A hatalom gyűrűi című Amazon-sorozat, mely már most minden idők legdrágább szériáját jelenti, valamint készül a Warner Bros. égisze alatt készül a The War of the Rohirrim című animációs széria is. Hollywoodi berkekben úgy hírlik, hogy az egyik lehetséges vevő, akit az ügyvédek megkerestek, az Amazon, nem csupán a közelgő sorozatbemutató miatt, de azért is, mert a cég alapítója, Jeff Bezos köztudottan óriási Tolkien-fanatikus. Vetélytársa a fentebb említett Warner lehet, akik az eredeti Peter Jackson-féle A Gyűrűk Ura-filmtrilógiát gyártó New Line Cinema cégükön keresztül szintén rendelkeznek jogokkal.

The Rings of Power egyébként szeptember 2-án debütál majd az Amazon Prime-on, története pedig jóval A Gyűrűk Ura cselekményszála előtt játszódik, és a hírek szerint Sauron felemelkedését követi majd nyomon. A főszerepekben Peter Mullan, Nazanin Boniadi, Augustus Prew, Cynthia Addai-Robinson, Joseph Mawle, Benjamin Walker és Markella Kavenagh lesznek láthatók. The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim bemutatójáról egyelőre nincs hír, a rövid szinopszis alapján annyit tudni, hogy 250 évvel A Gyűrűk Szövetsége előtt játszódik, és ahogy a címe is mutatja, Rohan hős lovasaira fókuszál, a főszerepben Helm Hammerhand királlyal, akiről A két torony fináléjában is látható Helm-szurdok kapta a nevét.

A The Rings of Power első kedvcsinálója épp a minap érkezett meg:

Kapcsolódó cikkek

Bezárt az Ectopolis Magazin!

4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

Wednesday, a sorozat /Forrás: https://www.euronews.com/culture/2022/11/30/wednesday-beats-stranger-things-to-become-netflixs-biggest-english-language-show/

Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

A rémesen vicces Addams-feldolgozás

/Forrás: oregiskola.hu/

Amikor a Föld szilánkokra szakadt – Christelle Dabos Tükörvilág-sorozata

A francia Harry Potter szériája magyarul is teljes.

  Hírlevél feliratkozás

  Itt akarsz Te is lépdelni Ectopolis utcáin?
  Tartsd velünk a lépést, és iratkozz fel a város hírlevelére!

  Az Adatkezelési tájékoztatóban leírt feltételeket elfogadom.

  Kiemelt téma

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  Legutóbbi cikkek

  • 2023. március 10.

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  • 2023. január 5.

  A csütörtöki nyomozóklub és az eltűnt hulla rejtélye – Könyvkritika

  A csütörtöki nyomozóklub eltűnt tévés személyiség után kutat

  • 2023. január 5.

  Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

  A rémesen vicces Addams-feldolgozás

  • 2023. január 5.

  Irene Vallejo szerint a jövő útjai a múltba vezetnek – Könyvkritika

  Irene Vallejo Papirusza átjárókat úgy nyit átjárókat a történelemben, hogy egy pillanatra sem válik labirintussá.

  • 2023. január 5.

  Fontos vagyok, tehát vagyok, avagy a kreatív írás művészete – Könyvkritika

  Végre Egri Lajos oktatói életművének második, utolsó felvonása is olvasható magyarul: A kreatív írás művészete rövid szakmai összefoglaló, egyúttal a Drámaírás művészetének továbbgondolása.