• Kövess minket a Facebookon!
 • Kövess minket az Instagramon!
 • Kövess minket a YouTube-on!

Hírek

A Disney sorozatot készít Jules Verne Nemo kapitányából

 • Megosztás Facebookon
 • Megosztás Twitteren
 • Megosztás e-mailben

A Disney+ az elkövetkező két évet számos új projekt elkészítésére és felfuttatására szánja, és ennek kapcsán több olyan könyvet vett elő, melyből a Walt Disney az elmúlt évtizedekben már készített adaptációt, így többek közt a sci-fi egyik atyjaként tisztelt Jules Verne talán leghíresebb művéből is új változat készül.

James Dormer rendezésében 10 epizódosra tervezett sorozatadaptáció készül francia stáb közreműködésével Jules Verne Nemo kapitányából. A projektről gyakorlatilag alig-alig tudni valamit a bejelentés tényén túl, de a premierre a tervek szerint még 2022 végén sor kerülhet majd. Nem ez lenne az első eset, hogy a Disney adaptálja a történetet, az egyik leghíresebb feldolgozásban 1954-ben James Mason bújt a címszereplő bőrébe, míg Nedlandet Kirk Douglas alakította, a film pedig Oscar-díjat kapott a legjobb speciális effektek kategóriájában.

A történetet vélhetően mindenki ismeri, de elevenítsük fel, miről is jól Verne talán leghíresebb regénye: „Titokzatos, orsó alakú „óriás valami” nyugtalanítja a világtengerek hajósait. A szörnyeteg hol itt, hol ott bukkan fel a hullámok közül, és kisvártatva meglékelve süllyednek el az addig sérthetetlennek vélt hajóóriások. Pierre Aronnax professzor egy expedícióval elindul, hogy kiderítse a tengeri csodalény rejtélyét. Hajójuk hamarosan meg is ütközik a szörnnyel. A professzor és inasa a tengerbe zuhan. A titkot azonban így is sikerül kideríteni: a „szörny” nem egyéb, mint Nemo kapitány búvárhajója. Ennek a hajónak sokezer mérföldes tengermélyi útjáról, utasainak izgalmas kalandjairól, szerencsés meneküléséről szól Jules Verne egyik legérdekfeszítőbb, s amellett tudnivalókban is leggazdagabb regénye, a Nemo kapitány története a másik híres Verne-regényben, a Rejtelmes szigetben folytatódik.”

A Nemo kapitány eredetileg Húszezer mérföld a tenger alatt címen jelent meg a Magasin d’éducation et de récréation nevű lapban folytatásokban 1869 és 1870 közt, máig a harmadik legsikeresebb Verne kötetnek számít, összességében csupán az Öt hét léghajón, valamint a 80 nap alatt a Föld körül körözte le, és még Verne életében, azaz a kiadást követő 35 évben tizennyolc francianyelvű kiadást ért meg, és ötvenezer példányban fogyott. A regény keletkezéséről és jelentőségéről EBBEN a cikkben írtunk hosszabban, míg Jules Verne pályafutását EBBEN a portréban elevenítettük fel.

Kapcsolódó cikkek

Bezárt az Ectopolis Magazin!

4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

Wednesday, a sorozat /Forrás: https://www.euronews.com/culture/2022/11/30/wednesday-beats-stranger-things-to-become-netflixs-biggest-english-language-show/

Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

A rémesen vicces Addams-feldolgozás

Andor / Disney+ / forrás: https://en.as.com/

A Zsiványos nevű űrkalóz, és mindaz, amit nem akartál tudni a lázadásról – Sorozatkritika

A Star Wars: Andor előzménysorozata a Zsivány egyes előzményfilmnek, és nem biztos, hogy indokolt volt a Disney-nek ennyire a távolba révednie.

/Forrás: oregiskola.hu/

Amikor a Föld szilánkokra szakadt – Christelle Dabos Tükörvilág-sorozata

A francia Harry Potter szériája magyarul is teljes.

  Hírlevél feliratkozás

  Itt akarsz Te is lépdelni Ectopolis utcáin?
  Tartsd velünk a lépést, és iratkozz fel a város hírlevelére!

  Az Adatkezelési tájékoztatóban leírt feltételeket elfogadom.

  Kiemelt téma

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  Legutóbbi cikkek

  • 2023. március 10.

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  • 2023. január 5.

  A csütörtöki nyomozóklub és az eltűnt hulla rejtélye – Könyvkritika

  A csütörtöki nyomozóklub eltűnt tévés személyiség után kutat

  • 2023. január 5.

  Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

  A rémesen vicces Addams-feldolgozás

  • 2023. január 5.

  Irene Vallejo szerint a jövő útjai a múltba vezetnek – Könyvkritika

  Irene Vallejo Papirusza átjárókat úgy nyit átjárókat a történelemben, hogy egy pillanatra sem válik labirintussá.

  • 2023. január 5.

  Fontos vagyok, tehát vagyok, avagy a kreatív írás művészete – Könyvkritika

  Végre Egri Lajos oktatói életművének második, utolsó felvonása is olvasható magyarul: A kreatív írás művészete rövid szakmai összefoglaló, egyúttal a Drámaírás művészetének továbbgondolása.