• Kövess minket a Facebookon!
 • Kövess minket az Instagramon!
 • Kövess minket a YouTube-on!

Hírek

Az egyik leghíresebb japán színész James Clavell Sógunjának adaptációjában

 • Megosztás Facebookon
 • Megosztás Twitteren
 • Megosztás e-mailben

Idestova három éve zajlanak az előkészületi munkálatok James Clavell világsikert aratott, gigászi regényéhez, A sógun adaptációjához, de a járvány miatt a fejlesztés hosszú időre nem csupán lassult, de meg is állt, hogy most aztán újult erővel, immáron a castingra fókuszálva induljon újra.

Az FX csatorna dolgozza fel James Clavell A sógun című regényét egy 10 epizódra tervezett miniszéria formájában, melynek egyik főszerepét az egyik, Hollywoodban is leginkább foglalkoztatott és legismertebb japán színész, Hiroyuki Sanada (Az utolsó szamuráj, 47 Ronin, Az alkonyat harcosa, Farkas) kapta, aki Yoshii Toranaga bőrébe bújik, és az is eldőlt, hogy Cosmo Jarvis lesz John Blackthorne. A produkció rendezői székét eredetileg Tim Van Pattennek szánták, de a hosszas csúszások miatt egyelőre nem tudni biztosan, hogy vállalni tudja-e a feladatot.

A feudális Japánban játszódó történet középpontjában egy angol tengerész van, aki Japán partjainál szenved hajótörést (s mely ország kultúrája teljesen megváltoztatja), valamint egy nagy hatalmú daimyo, aki veszélyes, politikai riválisaival áll harcban, valamint egy rejtélyes szamurájnő, akinek bizonyítania kell rátermettségét necces családi háttere miatt.

James Calvell a második világháborúban a japánok ellen harcoló összevont amerikai csapatok tagja volt, ekkoriban szippantotta be a Távol-Kelet misztikus tradíciókra épülő világa. 1975-ben írta meg a nevével fémjelzett Ázsia-saga első kötetét A sógun címmel. Bár sokan titulálták Clavellt egyszerű ponyvaírónak, és stílusát tekintve, van is benne valami, kevés ponyvaíró képes ilyen mélyen rétegelt társadalmi tablót festeni egy számára idegen ország kultúrájáról, egy sok száz oldalon át is letehetetlenül izgalmas és fordulatos történetbe csomagolva. Nem hiába, A sógun nemzetközi bestseller lett, a megjelenését követő 15 évben világszerte 15 millió példányt adtak el belőle, Clavell pedig további fél tucat, lazán összefüggő, de legalább ennyire parádés folytatást írt hozzá a későbbiekben.

Kapcsolódó cikkek

Bezárt az Ectopolis Magazin!

4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

Wednesday, a sorozat /Forrás: https://www.euronews.com/culture/2022/11/30/wednesday-beats-stranger-things-to-become-netflixs-biggest-english-language-show/

Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

A rémesen vicces Addams-feldolgozás

Legendás állatok. 3. /Forrás: https://www.digitalspy.com/movies/a675773/fantastic-beasts-3-4-5-release-date-cast-plot-news-trailer/

Lesz-e folytatása a Legendás állatok és megfigyelésük-sorozatnak?

A Warner döntése értelmében nem annyira biztos.

  Hírlevél feliratkozás

  Itt akarsz Te is lépdelni Ectopolis utcáin?
  Tartsd velünk a lépést, és iratkozz fel a város hírlevelére!

  Az Adatkezelési tájékoztatóban leírt feltételeket elfogadom.

  Kiemelt téma

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  Legutóbbi cikkek

  • 2023. március 10.

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  • 2023. január 5.

  A csütörtöki nyomozóklub és az eltűnt hulla rejtélye – Könyvkritika

  A csütörtöki nyomozóklub eltűnt tévés személyiség után kutat

  • 2023. január 5.

  Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

  A rémesen vicces Addams-feldolgozás

  • 2023. január 5.

  Irene Vallejo szerint a jövő útjai a múltba vezetnek – Könyvkritika

  Irene Vallejo Papirusza átjárókat úgy nyit átjárókat a történelemben, hogy egy pillanatra sem válik labirintussá.

  • 2023. január 5.

  Fontos vagyok, tehát vagyok, avagy a kreatív írás művészete – Könyvkritika

  Végre Egri Lajos oktatói életművének második, utolsó felvonása is olvasható magyarul: A kreatív írás művészete rövid szakmai összefoglaló, egyúttal a Drámaírás művészetének továbbgondolása.