• Kövess minket a Facebookon!
 • Kövess minket az Instagramon!
 • Kövess minket a YouTube-on!

Hírek

Dokumentumfilm készült Freddie Mercury zenei örökségéről és AIDS elleni küzdelméről

 • Megosztás Facebookon
 • Megosztás Twitteren
 • Megosztás e-mailben

Freddie Mercury minden idők egyik legnagyobb rockénekese, utánozhatatlan színpadi jelenléte, elementáris előadásmódja és nem utolsó sorban gyönyörű, vagy épp játékos dalai legendává tették, nem csoda, ha évről-évre újabb könyvek és filmek adóznak az emléke előtt.

Idén november 24-én lesz 30 éve, hogy Freddie Mercury AIDS-betegségéből származó szövődmények miatt elhunyt 45 éves korában. A BBC most az énekes utolsó öt évét eleveníti fel egy 90 perces dokumentumfilmben, ahol a Mercury-hoz közelállók is megszólalnak az énekes AIDS-el szemben folytatott küzdelme, és zenei öröksége kapcsán. Ennek megfelelően az interjúalanyok közt ott van az énekes húga Kashmira Bulsara, barátai Anita Dobson és David Wigg, de beszélni fog személyi asszisztense, Peter Freestone és természetesen a Queen tagjai, tehát Brian May, Roger Taylor és a nyilvánosságtól évtizedekkel ezelőtt visszavonult basszusgitáros, John Deacon is.

A BBC Music Tv igazgatója úgy fogalmazott: „James Rogan alkotása a Freddie Mercury: The Final Act egy megrendítő történet a világ egyik legismertebb és tehetségesebb zenészéről szól és arról, amit hátra hagyott örökségként a világra. Nem csak új megvilágításban mutatja meg Freddie Mercury bátorságát ez alatt az öt év alatt, hanem bemutatja széleskörűen, mi történt azután, hogy elmondta a világnak a betegségét, illetve a hihetetlen emlékkoncert a halála után, amely megváltoztatta az emberek hozzáállását a betegséggel kapcsolatban. A Queen tagjai is felszólalnak és őszintén beszélnek arról az időszakról.”

A Freddie Mercury: The Final Act novemberben, vélhetően az énekes halálának évfordulóján kerül bemutatásra a BBC műsorán, arról egyelőre nincs hír, hogy idehaza is látható lesz-e valamely platformon. Továbbra is él egyébként az a kezdeményezés, mely közösségi finanszírozásból állítana szobrot Freddie Mercury-nak Budapesten, erről ITT írtunk korábban. ITT a Queen munkásságával foglalkoztunk, ITT pedig a Mercury talán élete performanszát is magában foglaló legendás 1985-ös Live Aid koncertről emlékeztünk meg.

Kapcsolódó cikkek

Bezárt az Ectopolis Magazin!

4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

Wednesday, a sorozat /Forrás: https://www.euronews.com/culture/2022/11/30/wednesday-beats-stranger-things-to-become-netflixs-biggest-english-language-show/

Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

A rémesen vicces Addams-feldolgozás

Legendás állatok. 3. /Forrás: https://www.digitalspy.com/movies/a675773/fantastic-beasts-3-4-5-release-date-cast-plot-news-trailer/

Lesz-e folytatása a Legendás állatok és megfigyelésük-sorozatnak?

A Warner döntése értelmében nem annyira biztos.

  Hírlevél feliratkozás

  Itt akarsz Te is lépdelni Ectopolis utcáin?
  Tartsd velünk a lépést, és iratkozz fel a város hírlevelére!

  Az Adatkezelési tájékoztatóban leírt feltételeket elfogadom.

  Kiemelt téma

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  Legutóbbi cikkek

  • 2023. március 10.

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  • 2023. január 5.

  A csütörtöki nyomozóklub és az eltűnt hulla rejtélye – Könyvkritika

  A csütörtöki nyomozóklub eltűnt tévés személyiség után kutat

  • 2023. január 5.

  Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

  A rémesen vicces Addams-feldolgozás

  • 2023. január 5.

  Irene Vallejo szerint a jövő útjai a múltba vezetnek – Könyvkritika

  Irene Vallejo Papirusza átjárókat úgy nyit átjárókat a történelemben, hogy egy pillanatra sem válik labirintussá.

  • 2023. január 5.

  Fontos vagyok, tehát vagyok, avagy a kreatív írás művészete – Könyvkritika

  Végre Egri Lajos oktatói életművének második, utolsó felvonása is olvasható magyarul: A kreatív írás művészete rövid szakmai összefoglaló, egyúttal a Drámaírás művészetének továbbgondolása.