• Kövess minket a Facebookon!
  • Kövess minket az Instagramon!
  • Kövess minket a YouTube-on!
Dragomán György

Hírek

Dragomán György novellája is bekerült a karácsonyi The Paris Review-ba

  • Megosztás Facebookon
  • Megosztás Twitteren
  • Megosztás e-mailben

Újabb elismerés egy magyar szerzőnek. Azok után, hogy Veres Attila novellája megjelent egy angol nyelvű antológiában, hogy Rubik Ernőt, Krasznahorkait és Szabó Magdát ajánlott olvasóinak a The Guardian, ezúttal hazánk egyik legnépszerűbb írója, Dragomán György jelent meg a The Paris Review legújabb számában.

Dragomán György

Dragomán György

Dragomán György novellája is bekerült a The Paris Review legújabb számába, melyet a szerkesztők a színháznak szenteltek. Az írás alapvetően online elérhető, de kizárólag előfizetéssel rendelkező olvasók férnek hozzá az újság honlapján. Az angol fordításban The Puppet Theatre címre hallgató írás egyébként eredetileg a szerző 2014-ben megjelent Máglya című kötetében olvasható.

A József Attila-díjas író, műfordító (aki többek közt a Trainspotting magyar fordításáért is felelt) legújabb kötete meglehetősen rendhagyó lett. Az új mű a Főzőskönyv címet viseli, és már elérhető a könyvesboltokban, íme a fülszöveg ízelítőként: „Örüljetek!” ​– időnként így fejezi be főzős-evős történeteit és receptjeit Dragomán György. Évek óta olvassuk ezeket a személyes beszámolókat, és aztán indulunk a konyhába, hogy mi is kipróbáljuk a recepteket, és vidáman megvendégeljük szeretteinket. Dragomán szenvedélyes író és szakács, az otthoni kenyérsütés és a nagy családi főzések propagátora, régi és új ételek őrzője és megalkotója, receptek lelkes egyszerűsítője és kíváncsi bonyolítója. A Főzőskönyv praktikus és roppant élvezetes társ a konyhában a reggelitől az ebéden át a vacsorákig, és közben mindenféle hasznos és haszontalan dolgot is megtanulhatunk a lezajló folyamatokról. A laktobacilusok és a vadélesztőtörzsek szimbiózisa éppúgy tárgya e könyvnek, mint a karamell változatai, a különleges konyhai eszközök leírása, vagy a szakértői, baráti és családi viták a „legjobb” megoldásokról, és persze az éhes tizenévesek is szóba kerülnek a sült krumpli, a rántott hús és a pizza hatékony elkészítésének módszereinél. Dragomán György mindezeket családi történetekbe ágyazva, vicces és komoly novellákkal, érzékletes regényrészletekkel körítve rakja elénk, hogy boldog órákat szerezzen az ínyenc olvasónak. Az olvasó pedig gyönyörködik, majd főzni meg enni kezd – tehát egészen biztosan örülni fog.

Kapcsolódó cikkek

Egy kedd este Esterházy Péter posztmodern hagyatékának társaságában

Ha még nincs programod november 2-a estére, ajánlunk egyet!

Vajon hová indult Lev Tolsztoj titokban, két héttel a halála előtt?

Egy új tanulmány részleteiben igyekszik feltárni az okokat.

Közel 40 év alatt készült el a Kurt Vonnegutról szóló dokumentumfilm

Huszonöt éven át forgott, tizenöt évig tartott az utómunka.

    Hírlevél feliratkozás

    Itt akarsz Te is lépdelni Ectopolis utcáin?
    Tartsd velünk a lépést, és iratkozz fel a város hírlevelére!

    Az Adatkezelési tájékoztatóban leírt feltételeket elfogadom.

    Kiemelt téma

    Legutóbbi cikkek

    • 2021. október 28.

    Egy kedd este Esterházy Péter posztmodern hagyatékának társaságában

    Ha még nincs programod november 2-a estére, ajánlunk egyet!

    • 2021. október 28.

    Vajon hová indult Lev Tolsztoj titokban, két héttel a halála előtt?

    Egy új tanulmány részleteiben igyekszik feltárni az okokat.

    • 2021. október 28.

    2023 őszén érkezik a mozikba a Dűne-adaptáció folytatása

    Nyílt titok volt, de a Warner kivárt a bejelentéssel.

    • 2021. október 27.

    Nicolas Cage alakítja a főszerepet az amerikai kultíró, John Williams regényének adaptációjában

    Cage saját bevallása szerint is ezt követően inkább független szerzői filmekben gondolkodna.

    • 2021. október 27.

    Sorra nyeri a díjakat a Gabriel García Márquez-ről szóló magyar dokumentumfilm

    Ezúttal Peruból hozta el a legjobb dokumentumfilm díját.