• Kövess minket a Facebookon!
 • Kövess minket az Instagramon!
 • Kövess minket a YouTube-on!

Hírek

 • 2022. március 14. | Becsült olvasási idő: 1 perc

Elhunyt az Oscar-díjas William Hurt

 • Megosztás Facebookon
 • Megosztás Twitteren
 • Megosztás e-mailben

71 esztendős korában elhunyt William Hurt, tudatta fia a közösségi médiában. Hurt négy éve, 2018 óta küzdött a prosztatarákkal, annak gyógyíthatatlanságával és saját csekély túlélési esélyeivel is tisztában volt. Március 13-án szűk családja körében érte a halál.

Hurt 1950. március 20-án született Washingtonban, a Juilliard School drámaiskolába járt, többek köz Superman későbbi megformálója, Christopher Reeve is az iskolatársa volt, pályafutását pedig a Broadway deszkáin kezdte, majd az első fontosabb szerep 1980-ban a Változó állapotok című sci-fi horrorban talált rá, a nagy áttörést azonban a Kathleen Turnerrel és Mickey Rourke-kal, forgatott neo-noir, A test melege hozta meg számára egy évvel később. 1985 és 1987 között minden évben Oscar-díjra jelölték sorban A Pókasszony csókja, Egy kisebb isten gyermekei, és A híradó sztárjai főszerepéért, előbbi esetében haza is vihette az aranyszobrot.

Az 1990-es években olyan közönségsikerekben tűnt fel, mint a Jane Eyre, a Dark City vagy a Lost in Space, 1999-ben pedig a Szabó István rendezte A napfény ízében, a 2000-es években pedig olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint M. Night Shyamalan, David Cronenberg vagy Steven Spielberg, de feltűnt miniszériákban is: ő volt Leto Atreides herceg a Dűne gyermekeiben, és Ahab kapitány a Moby Dickben, mielőtt 2008-ban A hihetetlen Hulk című filmben csatlakozott volna a Marvel-moziverzumhoz, ahol összesen öt filmben tűnt fel: A hihetetlen Hulk, Amerika Kapitány: Polgárháború, Bosszúállók: Végtelen háború, Bosszúállók: Végjáték és Fekete Özvegy.

Hurt utolsó filmje a The King’s Daughter című fantasztikus akciófilm volt, mely magyar forgalmazást nem kapott, és melyben Pierce Brosnan partnereként tűnt fel, legutolsó – igaz szinkronszínészi – szerepe pedig a képernyőhöz kapcsolódik, a Pantheon című animációs sorozatban kölcsönözte az egyik szereplő hangját, mely az AMC gyártásában került adásba.

Kapcsolódó cikkek

Wednesday, a sorozat /Forrás: https://www.euronews.com/culture/2022/11/30/wednesday-beats-stranger-things-to-become-netflixs-biggest-english-language-show/

Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

A rémesen vicces Addams-feldolgozás

Legendás állatok. 3. /Forrás: https://www.digitalspy.com/movies/a675773/fantastic-beasts-3-4-5-release-date-cast-plot-news-trailer/

Lesz-e folytatása a Legendás állatok és megfigyelésük-sorozatnak?

A Warner döntése értelmében nem annyira biztos.

Elátkozott gyermek a csudálatos iskolában (és egyéb bűbájok) – Jessica Townsend Morrigan Crow sorozata

Balszerencse-mágnes lány a mágikus iskolában és egyéb furcsaságok

  Hírlevél feliratkozás

  Itt akarsz Te is lépdelni Ectopolis utcáin?
  Tartsd velünk a lépést, és iratkozz fel a város hírlevelére!

  Az Adatkezelési tájékoztatóban leírt feltételeket elfogadom.

  Kiemelt téma

  Egri Lajos: A kreatív írás művészete

  Fontos vagyok, tehát vagyok, avagy a kreatív írás művészete – Könyvkritika

  Végre Egri Lajos oktatói életművének második, utolsó felvonása is olvasható magyarul: A kreatív írás művészete rövid szakmai összefoglaló, egyúttal a Drámaírás művészetének továbbgondolása.

  Legutóbbi cikkek

  • 2023. január 5.

  A csütörtöki nyomozóklub és az eltűnt hulla rejtélye – Könyvkritika

  A csütörtöki nyomozóklub eltűnt tévés személyiség után kutat

  • 2023. január 5.

  Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

  A rémesen vicces Addams-feldolgozás

  • 2023. január 5.

  Irene Vallejo szerint a jövő útjai a múltba vezetnek – Könyvkritika

  Irene Vallejo Papirusza átjárókat úgy nyit átjárókat a történelemben, hogy egy pillanatra sem válik labirintussá.

  • 2023. január 5.

  Fontos vagyok, tehát vagyok, avagy a kreatív írás művészete – Könyvkritika

  Végre Egri Lajos oktatói életművének második, utolsó felvonása is olvasható magyarul: A kreatív írás művészete rövid szakmai összefoglaló, egyúttal a Drámaírás művészetének továbbgondolása.

  • 2022. december 1.

  A Zsiványos nevű űrkalóz, és mindaz, amit nem akartál tudni a lázadásról – Sorozatkritika

  A Star Wars: Andor előzménysorozata a Zsivány egyes előzményfilmnek, és nem biztos, hogy indokolt volt a Disney-nek ennyire a távolba révednie.