• Kövess minket a Facebookon!
 • Kövess minket az Instagramon!
 • Kövess minket a YouTube-on!

Hírek

Elhunyt Jean-Paul Belmondo

 • Megosztás Facebookon
 • Megosztás Twitteren
 • Megosztás e-mailben

Újabb legenda távozott közülünk, 88 esztendős korában ugyanis elhunyt Jean-Paul Belmondo, olyan Magyarországon is nagy sikert aratott filmek főszereplője, mint A profi, a Kellemes Húsvéti Ünnepeket, az Ászok ásza, vagy Az arany bűvöletében.

Belmondo halálhírét a színész ügyvédje, Michael Godest közölte az AFP hírügynökséggel: „Az utóbbi időben nagyon fáradt volt. Csendben ment el.” Belmondo az 1960-as években tűnt fel, mint Jean-Luc Godard egyik kedvenc színésze, a legendás rendezővel több filmben is együtt dolgozott, köztük volt a Kifulladásig, és Az asszony az asszony. A színész számos idehaza is nagy sikert aratott alkotásban szerepelt, köztük volt a Kellemes Húsvéti Ünnepeket, az Ászok ásza, a Montreáli bankrablás, Az arany bűvöletében, és persze egyik legendás szerepe, A profi.

Belmondo ragaszkodott hozzá, hogy kaszkadőr nélkül, személyesen hajtsa végre a legveszélyesebb felvételeket, az 1980-as évektől pedig jelentős sikereket aratott színpadi színészként is. Alain Delon mellett a francia újhullám legnagyobb sztárja volt, aki konzekvensen ragaszkodott hozzá, hogy nem vállal szerepet angol nyelvű filmben, kizárólag európai alkotásokban. A kilencvenes években aztán lassított némileg a munkatempóján, de még itt is akadt közönségsikere Victor Hugo A nyomorultak című művének adaptációjában, vagy épp az említett Alain Delonnal közösen forgatott Két apának mennyi a fele? című vígjátékban.

Belmondo az utóbbi években már ritkán jelent meg a nyilvánosság előtt, 2001-ben agyvérzésen esett át, aminek hatására arcának egyik fele lebénult, 2006-ban pedig tüdőgyulladást kapott, miután combnyaktöréssel kórházba került. Utolsó filmszerepe 2009-ben volt Az ember és a kutyája című filmben. Pályafutása alatt pontosan 100 filmben tűnt fel, néhány hónapja családja még képet posztolt róla, ahogy épp 88. születésnapját ünneplik. 

Kapcsolódó cikkek

Bezárt az Ectopolis Magazin!

4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

Wednesday, a sorozat /Forrás: https://www.euronews.com/culture/2022/11/30/wednesday-beats-stranger-things-to-become-netflixs-biggest-english-language-show/

Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

A rémesen vicces Addams-feldolgozás

Legendás állatok. 3. /Forrás: https://www.digitalspy.com/movies/a675773/fantastic-beasts-3-4-5-release-date-cast-plot-news-trailer/

Lesz-e folytatása a Legendás állatok és megfigyelésük-sorozatnak?

A Warner döntése értelmében nem annyira biztos.

  Hírlevél feliratkozás

  Itt akarsz Te is lépdelni Ectopolis utcáin?
  Tartsd velünk a lépést, és iratkozz fel a város hírlevelére!

  Az Adatkezelési tájékoztatóban leírt feltételeket elfogadom.

  Kiemelt téma

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  Legutóbbi cikkek

  • 2023. március 10.

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  • 2023. január 5.

  A csütörtöki nyomozóklub és az eltűnt hulla rejtélye – Könyvkritika

  A csütörtöki nyomozóklub eltűnt tévés személyiség után kutat

  • 2023. január 5.

  Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

  A rémesen vicces Addams-feldolgozás

  • 2023. január 5.

  Irene Vallejo szerint a jövő útjai a múltba vezetnek – Könyvkritika

  Irene Vallejo Papirusza átjárókat úgy nyit átjárókat a történelemben, hogy egy pillanatra sem válik labirintussá.

  • 2023. január 5.

  Fontos vagyok, tehát vagyok, avagy a kreatív írás művészete – Könyvkritika

  Végre Egri Lajos oktatói életművének második, utolsó felvonása is olvasható magyarul: A kreatív írás művészete rövid szakmai összefoglaló, egyúttal a Drámaírás művészetének továbbgondolása.