• Kövess minket a Facebookon!
 • Kövess minket az Instagramon!
 • Kövess minket a YouTube-on!

Hírek

 • 2022. március 29. | Becsült olvasási idő: 1 perc

Eutanáziára készül Alain Delon

 • Megosztás Facebookon
 • Megosztás Twitteren
 • Megosztás e-mailben

Alain Delon minden idők egyik legnagyszerűbb francia filmszínésze, aki hosszú pályafutása alatt igazi ikonná vált hazájában és a nemzetközi színtéren is. Delon korábban beszélt már róla, mennyire megrázta barátja, és kollégája, Jean-Paul Belmondo tavalyi halála, ő maga pedig többek közt emiatt is döntött úgy, hogy nem várja meg a véget, inkább elébe megy.

Az eutanázia, azaz asszisztált öngyilkosság az élet szándékos befejezésének gyakorlata, hogy enyhítse a fájdalmat és szenvedést, mely a világ legtöbb országában tiltva van. Svájcban azon, ahol Delon is él, legális és engedélyezett, a 86 esztendős színész pedig meg is kérte fiát, Anthony Delont, hogy orvosi felügyelet mellett segítse át a túlvilágra. Fia ugyanakkor nemet mondatott, ahogy fogalmazott, nem fogja „kivégezni” a saját apját, testvére, Anauchka ugyanakkor rábólintott apjuk kérésére. Delon elmondta, ügyvédeivel már egyeztetett az eljárásról, döntésének okait pedig felfedi majd hamarosan megjelenő „Kutyák és farkasok között” című önéletrajzában.

Delon többször is beszélt arról, hogy számos egészségügyi problémája van, amik megnehezítik számára, hogy úgy élje az életét, ahogy szeretné, neki pedig a 2019-es kettős agyvérzése után elege lett ebből a szenvedésből. Delon az 1950-es évek végétől filmez. Az 1960-as években készült filmjeivel vált ismertté, és népszerűségét sikerült tartósan megőriznie. Az 1980-as években rendezőként is bemutatkozott. Mítoszához számtalan nőügye, illetve testőreinek rejtélyes halálában játszott, teljes egészében sosem tisztázott szerepe is hozzájárult. Pályafutása során elnyerte a David di Donatello, az Arany Medve és a Cézár-díjat is, utoljára 2011-ben állt kamera előtt egy dokumentumfilmben.

Teljesen le vagyok sújtva. Most megpróbálok megkapaszkodni, hogy ne történjen meg velem ugyanez öt óra múlva. Bár nem lenne rossz, ha együtt mennénk el. Az életem része volt, együtt kezdtük a pályánkat hatvan évvel ezelőtt” – mondta Delon teljesen összetörve Jean-Paul Belmondo halálakor. Jóllehet a két sztárt gyakran egymás riválisaként tartotta számon a sajtó, a karrierjük teljesen párhuzamosan alakult, s a barátságuk legendás hírű volt.

Kapcsolódó cikkek

Bezárt az Ectopolis Magazin!

4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

Wednesday, a sorozat /Forrás: https://www.euronews.com/culture/2022/11/30/wednesday-beats-stranger-things-to-become-netflixs-biggest-english-language-show/

Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

A rémesen vicces Addams-feldolgozás

Legendás állatok. 3. /Forrás: https://www.digitalspy.com/movies/a675773/fantastic-beasts-3-4-5-release-date-cast-plot-news-trailer/

Lesz-e folytatása a Legendás állatok és megfigyelésük-sorozatnak?

A Warner döntése értelmében nem annyira biztos.

  Hírlevél feliratkozás

  Itt akarsz Te is lépdelni Ectopolis utcáin?
  Tartsd velünk a lépést, és iratkozz fel a város hírlevelére!

  Az Adatkezelési tájékoztatóban leírt feltételeket elfogadom.

  Kiemelt téma

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  Legutóbbi cikkek

  • 2023. március 10.

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  • 2023. január 5.

  A csütörtöki nyomozóklub és az eltűnt hulla rejtélye – Könyvkritika

  A csütörtöki nyomozóklub eltűnt tévés személyiség után kutat

  • 2023. január 5.

  Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

  A rémesen vicces Addams-feldolgozás

  • 2023. január 5.

  Irene Vallejo szerint a jövő útjai a múltba vezetnek – Könyvkritika

  Irene Vallejo Papirusza átjárókat úgy nyit átjárókat a történelemben, hogy egy pillanatra sem válik labirintussá.

  • 2023. január 5.

  Fontos vagyok, tehát vagyok, avagy a kreatív írás művészete – Könyvkritika

  Végre Egri Lajos oktatói életművének második, utolsó felvonása is olvasható magyarul: A kreatív írás művészete rövid szakmai összefoglaló, egyúttal a Drámaírás művészetének továbbgondolása.