• Kövess minket a Facebookon!
 • Kövess minket az Instagramon!
 • Kövess minket a YouTube-on!

Hírek

 • 2022. január 14. | Becsült olvasási idő: 1 perc

Gal Gadot főszereplésével készül remake Aflred Hitchcock klasszikusából

 • Megosztás Facebookon
 • Megosztás Twitteren
 • Megosztás e-mailben

Nemrég számoltuk be róla, hogy remake készül Hitchcock egyik klasszikusából, az 1954-es Gyilkosság telefonhívásra című filmből, erre máris itt az újabb bejelentés. Persze a kérdés ezúttal is az, vajon érdemes-e érdemben hozzányúlni a feszültségkeltés nagymesterének egyébként is utánozhatatlan műveihez.

Remake készül Hitchcock 1955-ben megjelent filmjéből, a Fogjunk tolvajt című alkotásból, melynek női főszerepét Gal Gadot kapta, míg a a produceri munkálatokat Neal H. Moritz és Jaron Varsano látják el, a forgatókönyvet pedig Eileen Jones írja majd (neki első komolyabb munkája lehet a film). Bár a szinopszis még nem ismert, az eredeti film története John Robbie visszavonult mesterbűnöző alakja körül bonyolódott, aki ismét menekülni kénytelen a hatóságok elől, miután egy új tolvaj bukkan fel a városban, aki az ő stílusát másolja. John saját kezébe veszi a nyomozást, közben azonban egy friss románc is kibontakozóban van az életében.

Hitchcock filmjét 1955 decemberében mutatták be John Michael Hayes forgatókönyve alapján, a főszerepben Cary Granttel, és a rendező kedvenc színésznőjével, Grace Kellyvel (Kelly és Hitchcock több sikeres együttműködést követően itt dolgoztak utoljára együtt). Bár a filmet általában nem emlegetik Hitchcock öt legjobbja közt, mára ugyanakkora klasszikus, mint minden alkotása, mely megjelenése után a legjobb operatőr kategóriában Oscar-díjat is nyert Robert Burks munkájának hála.

Közben tudvalévő, hogy sorozatadaptáció készül Alfred Hitchcock Gyilkosság telefonhívásra című 1954-es bűnügyi thrilleréből is. Variety szerint egy antológiaszériáról van szó, főszerepben A dán lány főszerepéért Oscar-díjjal kitüntetett Alicia Vikanderrel, aki afféle szerelemprojektként tekint a feldolgozásra, és a produceri feladatokat is ellátja majd Terence Winter mellett, aki többek közt A Wall Street farkasa című Martin Scorsese-filmért, és korábban a Maffiózók című sorozatért is felelt. A forgatókönyvet Michael Mitnick írja, aki eddigi legnagyobb sikerét a Bakelit című szériával aratta. Kedvenc Hitchcock filmjeinket egyébként ITT szedtük listába, ITT pedig Grace Kelly-ről írtunk portrét.

Kapcsolódó cikkek

Bezárt az Ectopolis Magazin!

4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

Wednesday, a sorozat /Forrás: https://www.euronews.com/culture/2022/11/30/wednesday-beats-stranger-things-to-become-netflixs-biggest-english-language-show/

Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

A rémesen vicces Addams-feldolgozás

Legendás állatok. 3. /Forrás: https://www.digitalspy.com/movies/a675773/fantastic-beasts-3-4-5-release-date-cast-plot-news-trailer/

Lesz-e folytatása a Legendás állatok és megfigyelésük-sorozatnak?

A Warner döntése értelmében nem annyira biztos.

  Hírlevél feliratkozás

  Itt akarsz Te is lépdelni Ectopolis utcáin?
  Tartsd velünk a lépést, és iratkozz fel a város hírlevelére!

  Az Adatkezelési tájékoztatóban leírt feltételeket elfogadom.

  Kiemelt téma

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  Legutóbbi cikkek

  • 2023. március 10.

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  • 2023. január 5.

  A csütörtöki nyomozóklub és az eltűnt hulla rejtélye – Könyvkritika

  A csütörtöki nyomozóklub eltűnt tévés személyiség után kutat

  • 2023. január 5.

  Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

  A rémesen vicces Addams-feldolgozás

  • 2023. január 5.

  Irene Vallejo szerint a jövő útjai a múltba vezetnek – Könyvkritika

  Irene Vallejo Papirusza átjárókat úgy nyit átjárókat a történelemben, hogy egy pillanatra sem válik labirintussá.

  • 2023. január 5.

  Fontos vagyok, tehát vagyok, avagy a kreatív írás művészete – Könyvkritika

  Végre Egri Lajos oktatói életművének második, utolsó felvonása is olvasható magyarul: A kreatív írás művészete rövid szakmai összefoglaló, egyúttal a Drámaírás művészetének továbbgondolása.