• Kövess minket a Facebookon!
 • Kövess minket az Instagramon!
 • Kövess minket a YouTube-on!

Hírek

 • 2022. május 30. | Becsült olvasási idő: 1 perc

Három Oscar-jelölt, és egy Oscar-díjas színész Wes Anderson második Roald Dahl-adaptációjában

 • Megosztás Facebookon
 • Megosztás Twitteren
 • Megosztás e-mailben

Roald Dahl nem csupán a 2020-as karantén alatt számított kiemelkedően népszerűnek (James and the Giant Peach című kötetét egy összefogás keretében olyanok olvasták fel online, mint Meryl Streep, Cate Blanchett és Benedict Cumberbatch), de az elkövetkező években vélhetően minden fontosabb műve ismét, vagy először kerül majd vászonra.

A 2009-ben bemutatott Fantasztikus Róka úr után Wes Anderson elkészíti második Roald Dahl-adaptációját, amely az 1982-ben megjelent The Wonderful Story of Henry Sugar című kötet azonos című filmváltozata lesz majd. A film – akárcsak Anderson legutóbbi munkája, a Francia kiadás – igazi sztárparádét ígér, hiszen olyan színészeket láthatunk majd benne, mint Benedict Cumberbatch, Dev Patel, Ralph Fiennes, valamint az Oscar-díjas Sir Ben Kingsley.

A történet szerint Henry Sugar ellop egy könyvet, amely fantasztikus képességekkel ruházza fel. A férfi képes átlátni dolgokon, illetve a jövőt is ki tudja fürkészni, persze mondani se kell, hogy ez rövidesen nem kis bajba sodorja őt. A premierről egyelőre nincs hír, az viszont biztos, hogy a filmet a Netflix mutatja majd be, hiszen a streaming szolgáltató tavaly a teljes Dahl-életművet felvárásolta a jogtulajdonosoktól, és világos célja, hogy afféle Dahl-filmuniverzumot építsen belőle.

Ez volt az első alkalom, hogy a Netflix teljes életművet vásárolt fel, ennek oka vélhetően, hogy szeretné megtartani piacvezető helyét az olyan trónkövetelőkkel szemben, mint az HBO Max, vagy az Amazon Prime, míg az eladás kapcsán Dahl unokája, Luke Kelly azt nyilatkozta, így van a legtöbb esély arra, hogy nagyapja teljes munkásságát megismertessék a jövő generációival is. Dahl művei egyébként világszerte 63 nyelven közel 300 millió példányban keltek el. A megvásárolt művek közt ott vannak az életmű legnépszerűbb darabjai, mint a Charlie és a csokigyár, a MatildaA fantasztikus Róka úr, vagy a Boszorkányok. Ami biztos, hogy a feldolgozások további két darabján az Oscar-díjas Taika Waititi dolgozik, a Charlie és a csokigyárból tévésorozatot fejleszt, míg a Matildából musicalt.

Kapcsolódó cikkek

Bezárt az Ectopolis Magazin!

4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

Wednesday, a sorozat /Forrás: https://www.euronews.com/culture/2022/11/30/wednesday-beats-stranger-things-to-become-netflixs-biggest-english-language-show/

Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

A rémesen vicces Addams-feldolgozás

Legendás állatok. 3. /Forrás: https://www.digitalspy.com/movies/a675773/fantastic-beasts-3-4-5-release-date-cast-plot-news-trailer/

Lesz-e folytatása a Legendás állatok és megfigyelésük-sorozatnak?

A Warner döntése értelmében nem annyira biztos.

  Hírlevél feliratkozás

  Itt akarsz Te is lépdelni Ectopolis utcáin?
  Tartsd velünk a lépést, és iratkozz fel a város hírlevelére!

  Az Adatkezelési tájékoztatóban leírt feltételeket elfogadom.

  Kiemelt téma

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  Legutóbbi cikkek

  • 2023. március 10.

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  • 2023. január 5.

  A csütörtöki nyomozóklub és az eltűnt hulla rejtélye – Könyvkritika

  A csütörtöki nyomozóklub eltűnt tévés személyiség után kutat

  • 2023. január 5.

  Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

  A rémesen vicces Addams-feldolgozás

  • 2023. január 5.

  Irene Vallejo szerint a jövő útjai a múltba vezetnek – Könyvkritika

  Irene Vallejo Papirusza átjárókat úgy nyit átjárókat a történelemben, hogy egy pillanatra sem válik labirintussá.

  • 2023. január 5.

  Fontos vagyok, tehát vagyok, avagy a kreatív írás művészete – Könyvkritika

  Végre Egri Lajos oktatói életművének második, utolsó felvonása is olvasható magyarul: A kreatív írás művészete rövid szakmai összefoglaló, egyúttal a Drámaírás művészetének továbbgondolása.