• Kövess minket a Facebookon!
 • Kövess minket az Instagramon!
 • Kövess minket a YouTube-on!

Hírek

 • 2022. február 21. | Becsült olvasási idő: 1 perc

Közel harminc év után dolgozik ismét együtt a Forrest Gump Oscar-díjas csapata

 • Megosztás Facebookon
 • Megosztás Twitteren
 • Megosztás e-mailben

Az 1994-es Forrest Gump már a filmtörténelem megkerülhetetlen klasszikusa, mely Oscar-díjat hozott a rendezőnek, a forgatókönyvírónak és a főszereplőnek is, és bár ebben az összeállításban tervezték a folytatást, az végül szeptember 11-e miatt meghiúsult, így végül huszonnyolc évet kellett várni, hogy az eredeti hármas újra összejöjjön egy közös produkció kedvéért. 

Közös filmen dolgozik Tom Hanks, Robert Zemeckis és Eric Roth. Roth, miután befejezte a Cher-életrajzi film forgatókönyvét, szkriptet készít majd Richard McGuire képregénykönyvéből, mely a Here címet viseli. A filmet Zemeckis rendezi majd, a főszerepben pedig a kétszeres Oscar-díjas Tom Hanks láthatjuk (akinek épp a napokban debütált legújabb filmje előzetese, melyben Elvis Presley menedzserét alakítja). A 2014-ben megjelent képregénykönyv középpontjában egyetlen szoba áll, és úttörő módon, az időben „ugrálva” azt mutatja be, hogy mi történt azon a helyen több százezer év alatt. A Deadline értesülései szerint a Here nagyszabású, nagy költségvetésű film lesz, a Playtone és az ImageMovers gyártja.

Külön-külön a hármas tagjai dolgoztak együtt az 1994-es siker óta is. Zemeckis rendezte Hanks-t a hamarosan bemutatandó Pinocchio-ban, ahogy korábban a Polar Expresszben és a Számkivetettben, míg Eric Roth írta a szintén Hanks főszereplésével készült Rém hangosan és irtó közel forgatókönyvét, ám a Forrest Gump óta ez lesz az első alkalom, hogy mindhárman részt vesznek a projektben.

Tom Hanks az elmúlt években élete első westernjében (kritika ITT), valamint első posztapokaliptikus sci-fijében (kritika ITT) volt látható, legutóbb pedig arról jött a hír, hogy ő kapta a címszerepet Fredrik Backman 2012-es regényének, Az ember, akit Ovénak hívnak amerikai adaptációjában. A rendezői széket Marc Forster foglalja majd el, akinek a Z világháborút, az Én, Pán Péter című filmeket, és a második Daniel Craig-féle James Bond-kalandot, A Quantum csendjét köszönhettük. A szerelemről és váratlan barátságokról szóló könyvből a forgatókönyvet David Magee írja, akinek korábbi munkái közt megtalálható a Pi élete és a Mary Poppins visszatér.

Kapcsolódó cikkek

Bezárt az Ectopolis Magazin!

4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

Wednesday, a sorozat /Forrás: https://www.euronews.com/culture/2022/11/30/wednesday-beats-stranger-things-to-become-netflixs-biggest-english-language-show/

Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

A rémesen vicces Addams-feldolgozás

Legendás állatok. 3. /Forrás: https://www.digitalspy.com/movies/a675773/fantastic-beasts-3-4-5-release-date-cast-plot-news-trailer/

Lesz-e folytatása a Legendás állatok és megfigyelésük-sorozatnak?

A Warner döntése értelmében nem annyira biztos.

  Hírlevél feliratkozás

  Itt akarsz Te is lépdelni Ectopolis utcáin?
  Tartsd velünk a lépést, és iratkozz fel a város hírlevelére!

  Az Adatkezelési tájékoztatóban leírt feltételeket elfogadom.

  Kiemelt téma

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  Legutóbbi cikkek

  • 2023. március 10.

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  • 2023. január 5.

  A csütörtöki nyomozóklub és az eltűnt hulla rejtélye – Könyvkritika

  A csütörtöki nyomozóklub eltűnt tévés személyiség után kutat

  • 2023. január 5.

  Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

  A rémesen vicces Addams-feldolgozás

  • 2023. január 5.

  Irene Vallejo szerint a jövő útjai a múltba vezetnek – Könyvkritika

  Irene Vallejo Papirusza átjárókat úgy nyit átjárókat a történelemben, hogy egy pillanatra sem válik labirintussá.

  • 2023. január 5.

  Fontos vagyok, tehát vagyok, avagy a kreatív írás művészete – Könyvkritika

  Végre Egri Lajos oktatói életművének második, utolsó felvonása is olvasható magyarul: A kreatív írás művészete rövid szakmai összefoglaló, egyúttal a Drámaírás művészetének továbbgondolása.