• Kövess minket a Facebookon!
 • Kövess minket az Instagramon!
 • Kövess minket a YouTube-on!

Hírek

Leonardo DiCaprio százak haláláért felelős szektavezért alakít következő filmjében

 • Megosztás Facebookon
 • Megosztás Twitteren
 • Megosztás e-mailben

Gyakorlatilag már most bátran kijelenthető, hogy Leonardo DiCaprio legújabb szerepválasztásával szinte biztosan beszáll az Oscar-díjért folyó versengésbe, ugyanis egy közel ezer ember, köztük háromszáz gyermek halálért felelős öngyilkos szekta vezérét fogja alakítani hamarosan.

Jim Jones szektájának hírhedt szektájának történetéből a Venom forgatókönyvírója, Scott Rosenbert írt forgatókönyvet, melyet megvásárolt az MGM, és már azt is bejelentették, hogy az egyelőre név nélkül álló produkció főszerepét az Oscar-díjas Leonardo DiCaprio alakítja majd, aki emellett a produceri feladatokat is magára vállalta. DiCaprio jelenleg még Martin Scorsese-vel dolgozik a Killers of the Flower Moon című filmen, melyben többek közt Robert de Niro lesz a partnere, hamarosan pedig a Netflix bemutatja a Ne nézz fel! című komédiát, melyben további három Oscar-díjas nagysággal szerepel együtt.

Ahogy a filmsor.hu kiválóan összefoglalta: Jim Jones 1955-ben Indianapolisban a Peoples Temple-t, vagyis a Népek Templomát, amely egy a keresztényszocializmust hirdető, teljesen integrált gyülekezet volt. Az 1970-es évekre Jim Jones már nyíltan elutasította a hagyományos kereszténységet, és azt állította, hogy ő maga Isten. 1974-ben Jones Guyanában felépítette Jonestownt, és egy egész tábornyi embert ösztönzött arra, hogy ott éljenek vele, miközben az amerikai kormány elnyomásától mentes szocialista paradicsomot hirdette. Az emberi jogok megsértéséről szóló pletykák közepette az amerikai kormány 1978 novemberében küldöttséget küldött Leo Ryan amerikai képviselő vezetésével.

Ryant és négy másik Jonestownba utazót végül Jones követői lőtték le. A lövöldözést követően Jones tömeges öngyilkosságot hirdetett, amely során 918 kommunatag, köztük 304 gyermek vesztette életét, miután ciánnal ízesített Flavor Aid-et ittak. Jim Jones három fia nem volt jelen a tömeges öngyilkosságnál, mivel Stephan, Jim Jr. és Tim Jones, Jonestown kosárlabdacsapatának tagjaiként éppen a guyanai fővárosban, Georgetown-ban tartózkodtak ahol egy tornán vettek volna részt. Az apjuk telefonon visszarendelte őket, elmondta nekik a tervezett tömeges öngyilkosságot, de a fiúk nem engedelmeskedtek és a fővárosban maradtak. Később őket több alkalommal is kihallgatták, illetve őrizetbe vették az üggyel kapcsolatban. Ma a nyilvánosságtól teljesen visszavonulva élnek az Egyesült Államokban.

Kapcsolódó cikkek

Bezárt az Ectopolis Magazin!

4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

Wednesday, a sorozat /Forrás: https://www.euronews.com/culture/2022/11/30/wednesday-beats-stranger-things-to-become-netflixs-biggest-english-language-show/

Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

A rémesen vicces Addams-feldolgozás

Legendás állatok. 3. /Forrás: https://www.digitalspy.com/movies/a675773/fantastic-beasts-3-4-5-release-date-cast-plot-news-trailer/

Lesz-e folytatása a Legendás állatok és megfigyelésük-sorozatnak?

A Warner döntése értelmében nem annyira biztos.

  Hírlevél feliratkozás

  Itt akarsz Te is lépdelni Ectopolis utcáin?
  Tartsd velünk a lépést, és iratkozz fel a város hírlevelére!

  Az Adatkezelési tájékoztatóban leírt feltételeket elfogadom.

  Kiemelt téma

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  Legutóbbi cikkek

  • 2023. március 10.

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  • 2023. január 5.

  A csütörtöki nyomozóklub és az eltűnt hulla rejtélye – Könyvkritika

  A csütörtöki nyomozóklub eltűnt tévés személyiség után kutat

  • 2023. január 5.

  Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

  A rémesen vicces Addams-feldolgozás

  • 2023. január 5.

  Irene Vallejo szerint a jövő útjai a múltba vezetnek – Könyvkritika

  Irene Vallejo Papirusza átjárókat úgy nyit átjárókat a történelemben, hogy egy pillanatra sem válik labirintussá.

  • 2023. január 5.

  Fontos vagyok, tehát vagyok, avagy a kreatív írás művészete – Könyvkritika

  Végre Egri Lajos oktatói életművének második, utolsó felvonása is olvasható magyarul: A kreatív írás művészete rövid szakmai összefoglaló, egyúttal a Drámaírás művészetének továbbgondolása.