• Kövess minket a Facebookon!
 • Kövess minket az Instagramon!
 • Kövess minket a YouTube-on!

Hírek

Még e hónapban magyarul is megjelenik Stephen King legújabb regénye

 • Megosztás Facebookon
 • Megosztás Twitteren
 • Megosztás e-mailben

Néhány hónapja a rajongók által két régóta várt utánnyomás is megérkezett a könyvesboltokba Stephen King repertoárjából, Az írásról és a Lisey története új kiadásával komoly hiányt pótolt az Európa Könyvkiadó, és idén úgy fest, hogy még a horrorkirály legújabb kötete is napvilágot láthat magyarul.

Billy Summers címmel november végén érkezik magyarul Stephen King az Egyesült Államokban eredetileg augusztus elején megjelent új regénye, melynek főszereplője egy háborús mesterlövészből lett bérgyilkos, a megjelent kritikák szerint ugyanakkor a kötet ugyanúgy magán viseli a háborús regények jellemzőit (ami kétségtelenül egészen új témaválasztás King részéről), mint a megszokott kisvárosi környezet és viszonyok bemutatását.

A regény ide kattintva előrendelhető a kiadó webshopjából és íme a fülszöveg: “Egy rendes fickó rossz munkakörben. Billy Summers bérgyilkos, a legjobb a szakmájában. Kitüntetett iraki háborús veterán, a világ legjobb mesterlövészei közé tartozik. Munka után viszont felszívódik. Erkölcsi kódexe szerint csak az igazán rossz emberekre vadászik. Billy végleg ki akar szállni, előbb azonban vár még rá egy utolsó munka. Ugyan mi sülhetne el rosszul? Persze hogy minden. És miközben Billy megpróbálja összerakni szétesett világát, megmenti a fiatal Alice-t is, és végül együtt indulnak megbosszulni egy rendkívül gonosz ember bűneit. A láttató erejű, izgalmas könyv részben háborús történet, részben óda az amerikai kisvárosokhoz és az ott élő emberekhez, ráadásul a King-próza egyik leglenyűgözőbb és legmeglepőbb párosát mutatja be. Regény a szeretetről, szerencséről, sorsról és egy olyan összetett hősről, aki mindössze egy utolsó lövésre van a megváltástól.”

A horrorkirály 2020 áprilisában a NPR-nek adott interjúban beszélt először a kötetről, de akkor csak annyit említett, hogy íródó műve cselekményének időpontját a járvány hatására kénytelen volt megváltoztatni, majd 2021. január végén az Entertainment Weekly jelentette be a regény címét és rövid szinopszisát. King tehát A coloradói kölyök, a Bill Hodges-trilógia, a Joyland, és a szintén nemrég megjelent Later után ismételten a bűnügyi irodalom terepén kalandozik majd. ITT összegyűjtöttünk 10 regényt, mely nem létezne Stephen King nélkül, ITT pedig 7 pszichológiai problémát vettünk elő, melyek megjelennek King egy-egy művében.

Kapcsolódó cikkek

Bűn és bűntelenség – Az amerikai noir Olaszországban éled újjá

Az Anagram Comics új kötete telitalálat a műfaj szerelmeseinek.

Közel 70 év után kap új fordítást Lev Tolsztoj Háború és békéje

A legutóbbi fordítás 1954-ben készült a műből.

  Hírlevél feliratkozás

  Itt akarsz Te is lépdelni Ectopolis utcáin?
  Tartsd velünk a lépést, és iratkozz fel a város hírlevelére!

  Az Adatkezelési tájékoztatóban leírt feltételeket elfogadom.

  Kiemelt téma

  Legutóbbi cikkek

  • 2021. december 1.

  A kertvárosi gyilkosság, a naiva, a leskelődő némber és a zokni-szandál – Színikritika

  Négy nagyszerű színész, négy mélyen átélt monológ.

  • 2021. december 1.

  Sorozat készül Marlon Brando botrányfilmjének forgatásáról

  Az utolsó tangó Párizsban manapság már igazi kultfilmnek számít.

  • 2021. december 1.

  Világhírű fantasy szerző adaptálja filmre William Golding Legyek Uráját

  Az 1963-as, és 1990-es változat után ismét jó kezekben az adaptáció.

  • 2021. november 30.

  Közel 70 év után kap új fordítást Lev Tolsztoj Háború és békéje

  A legutóbbi fordítás 1954-ben készült a műből.

  • 2021. november 30.

  Az egyik leghíresebb japán színész James Clavell Sógunjának adaptációjában

  Hiroyuki Sanada is a fedélzeten a 10 részes adaptációban.