• Kövess minket a Facebookon!
 • Kövess minket az Instagramon!
 • Kövess minket a YouTube-on!

Hírek

Mel Gibson rendezi a Halálos fegyver ötödik részét

 • Megosztás Facebookon
 • Megosztás Twitteren
 • Megosztás e-mailben

Arról már tudni lehet egy ideje, hogy hamarosan elkészül a Halálos fegyver-széria ötödik és egyben utolsó része, melyre visszatérnek az eredeti főszereplők, és melynek rendezését a korábbi filmek direktora, Richard Donner is magára vállalta. Donner azonban az előkészületek közben idén júliusban, 91 évesen elhunyt, azonban a film úgy fest, így is megvalósul.

Mel Gibson vállalta magára, hogy nem csupán főszereplőként tér vissza Danny Glover oldalán a Halálos fegyver ötödik részére, de beül a rendezői székbe is. Gibson, aki A rettenthetetlen című filmjéért elnyerte a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat, nem csupán Donner emléke előtt adózik ezzel, de ahogy elmondta, maga a veterán rendező kérte meg rá, hogyha esetleg ő nem érné meg a film forgatását, akkor vegye át tőle a stafétát. Gibson elmondta azt is, hogy Donner maga is dolgozott a forgatókönyvön, és az általa megkezdett irányvonalat igyekeznek tartani.

A forgatás 2022-ben kezdődik, és Gibson mellett természetesen Danny Glover is visszatér (a harmadik főszereplőről, vagy inkább az első számú mellékszereplő, Joe Pesci-ről egyelőre nincs hír). Az első Halálos fegyvert 1987. március 6-án mutatták be az Egyesült Államokban. A viszonylag alacsony, 15 millió dolláros költségvetéssel készült krimi kiválóan ötvözte a zsarufilmek és az ún. haverfilmek hangulati elemeit, aminek – és a kiváló forgatókönyvnek – köszönhetően 120 millió dollárt kaszált a mozipénztáraknál, a siker pedig természetesen további folytatásokat szült.

A második rész 1989-ben, a harmadik 1992-ben, míg a negyedik, immáron Jet Li-vel kiegészülve 1997-ben mutatkozott be a közönség előtt. Gibson egyébként utoljára 2016-ban rendezett, akkor A fegyvertelen katonáért ismét Oscar-díjra jelölték, filmrendezőként pedig egyébként is kikezdhetetlen minőségű filmeket szállított, elég csak A passióra, vagy még inkább a 2006-os Apocalypto-ra gondolni.

Kapcsolódó cikkek

Bezárt az Ectopolis Magazin!

4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

Wednesday, a sorozat /Forrás: https://www.euronews.com/culture/2022/11/30/wednesday-beats-stranger-things-to-become-netflixs-biggest-english-language-show/

Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

A rémesen vicces Addams-feldolgozás

Legendás állatok. 3. /Forrás: https://www.digitalspy.com/movies/a675773/fantastic-beasts-3-4-5-release-date-cast-plot-news-trailer/

Lesz-e folytatása a Legendás állatok és megfigyelésük-sorozatnak?

A Warner döntése értelmében nem annyira biztos.

  Hírlevél feliratkozás

  Itt akarsz Te is lépdelni Ectopolis utcáin?
  Tartsd velünk a lépést, és iratkozz fel a város hírlevelére!

  Az Adatkezelési tájékoztatóban leírt feltételeket elfogadom.

  Kiemelt téma

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  Legutóbbi cikkek

  • 2023. március 10.

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  • 2023. január 5.

  A csütörtöki nyomozóklub és az eltűnt hulla rejtélye – Könyvkritika

  A csütörtöki nyomozóklub eltűnt tévés személyiség után kutat

  • 2023. január 5.

  Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

  A rémesen vicces Addams-feldolgozás

  • 2023. január 5.

  Irene Vallejo szerint a jövő útjai a múltba vezetnek – Könyvkritika

  Irene Vallejo Papirusza átjárókat úgy nyit átjárókat a történelemben, hogy egy pillanatra sem válik labirintussá.

  • 2023. január 5.

  Fontos vagyok, tehát vagyok, avagy a kreatív írás művészete – Könyvkritika

  Végre Egri Lajos oktatói életművének második, utolsó felvonása is olvasható magyarul: A kreatív írás művészete rövid szakmai összefoglaló, egyúttal a Drámaírás művészetének továbbgondolása.