• Kövess minket a Facebookon!
 • Kövess minket az Instagramon!
 • Kövess minket a YouTube-on!

Hírek

 • 2022. január 5. | Becsült olvasási idő: 1 perc

Minden idők legrosszabb futballcsapatáról forgat az Oscar-díjas Taika Waititi

 • Megosztás Facebookon
 • Megosztás Twitteren
 • Megosztás e-mailben

Taika Waititi a Jojo Nyusziért kapott Oscar-díj óta elfoglaltabb, mint korábban bármikor, számos párhuzamos projektet mozgat; még dolgozik az új Thor-filmen, miközben előkészíti az Incal-adaptációt, ám van ideje mindezek mellett egy harmadik, tőle talán némileg szokatlan projektben is részt venni.

A Fox Searchlight égisze alatt Andy Serkis és Jonathan Cavendish ötlete nyomán Taika Waititi készíti el a 2015-ös Next Goal Wins című dokumentumfilm játékfilmes adaptációját. A mű a 2018-as oroszországi labdarúgó világbajnokság selejtezőit dolgozza fel, azon belül is a szamoai futballválogatott nem éppen hétköznapi történetét. A csapat ugyanis még 2002-ben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy 31-0-ra kapott ki Ausztráliától, ám miután 2014-ben új edzőt szerződtettek, csak egy hajszál választotta el őket attól, hogy kvalifikálják magukat a tornára.

Első blikkre a sztori egyébként a Jég veled! című már-már klasszikussá érett sportfilmet idézi, az edző szerepében pedig az Oscar-díjra jelölt Michael Fassbandert láthatjuk majd, mellette feltűnik Elizabeth Moss, és egy mellékszerepben Armie Hammer is megjelent volna, de a színészt a botránya miatt a stúdió visszaléptette, a helyére Will Arnett került, aki az Amerikai Szamoai Futballszövetség igazgatóját formálja meg. A forgatás már 2019 novemberében elkezdődött Hawaii szigetén, de a bemutató dátumáról így sincs még hír.

Eközben Waititi dolgozik az Incal képregény filmes adaptációján is. A rendező kiválasztásában a hírek szerint magának, a már 92 éves Jodorowksy-nak is benne volt a keze. Aki hallotta már a kiváló chilei szerző nevét, egészen biztos, hogy tud arról a bizonyos meg nem valósult Dűne-filmadaptációról, mely mögé felsorakozott a mű eredeti szerzője Frank Herbert, de ott volt Salvador Dalí, Mick Jagger, H. R. Giger, Moebius és a Pink Floyd, aztán Jodorowsky monumentális elképzelései végül meghátrálásra késztették a támogatókat és producereket, a film pedig végül még a forgatás megkezdésééig sem jutott el, és minden idők leghíresebb el nem készült mozijává vált. Moebius és Jodorowsky végül ezeket a terveket használták fel az Incal-hoz, ami az egyik legkultikusabb sci-fi képregénnyé vált. (ITT el is mondjuk, hogy miért.)

Kapcsolódó cikkek

Bezárt az Ectopolis Magazin!

4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

Wednesday, a sorozat /Forrás: https://www.euronews.com/culture/2022/11/30/wednesday-beats-stranger-things-to-become-netflixs-biggest-english-language-show/

Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

A rémesen vicces Addams-feldolgozás

Legendás állatok. 3. /Forrás: https://www.digitalspy.com/movies/a675773/fantastic-beasts-3-4-5-release-date-cast-plot-news-trailer/

Lesz-e folytatása a Legendás állatok és megfigyelésük-sorozatnak?

A Warner döntése értelmében nem annyira biztos.

  Hírlevél feliratkozás

  Itt akarsz Te is lépdelni Ectopolis utcáin?
  Tartsd velünk a lépést, és iratkozz fel a város hírlevelére!

  Az Adatkezelési tájékoztatóban leírt feltételeket elfogadom.

  Kiemelt téma

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  Legutóbbi cikkek

  • 2023. március 10.

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  • 2023. január 5.

  A csütörtöki nyomozóklub és az eltűnt hulla rejtélye – Könyvkritika

  A csütörtöki nyomozóklub eltűnt tévés személyiség után kutat

  • 2023. január 5.

  Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

  A rémesen vicces Addams-feldolgozás

  • 2023. január 5.

  Irene Vallejo szerint a jövő útjai a múltba vezetnek – Könyvkritika

  Irene Vallejo Papirusza átjárókat úgy nyit átjárókat a történelemben, hogy egy pillanatra sem válik labirintussá.

  • 2023. január 5.

  Fontos vagyok, tehát vagyok, avagy a kreatív írás művészete – Könyvkritika

  Végre Egri Lajos oktatói életművének második, utolsó felvonása is olvasható magyarul: A kreatív írás művészete rövid szakmai összefoglaló, egyúttal a Drámaírás művészetének továbbgondolása.