• Kövess minket a Facebookon!
 • Kövess minket az Instagramon!
 • Kövess minket a YouTube-on!

Hírek

Nicolas Cage alakítja a főszerepet az amerikai kultíró, John Williams regényének adaptációjában

 • Megosztás Facebookon
 • Megosztás Twitteren
 • Megosztás e-mailben

John Williams mindössze négy könyvet írt életében, és közel 50 évig alig olvasta valaki, akkor azonban Stoner című regénye több millió példányban elkelt világsiker lett, mely további műveit is népszerűvé tette. Nem csoda hát, ha Hollywood is meglátta a fantáziát az életműben.

A Butcher’s Crossing Williams második regénye volt, és 1960-ban jelent meg – bizonyos szempontból az első, mert a valódi első regényt Williams később megtagadta. A mű 1873-ban játszódik az amerikai vadnyugaton, a művet pedig most Gabe Polsky rendező adaptálja vászonra Nicolas Cage főszereplésével: Ez egy sürgető történet időtlen témákkal – egy zsigeri utazás, amely az emberi természet határait tárja fel. Nic Cage az egyik legdinamikusabb és legérdekesebb színész, és izgalmas, hogy elvállalta ezt a briliáns szerepet” – nyilatkozta Polsky.

A forgalmazó Altitude Films-t képviselő Will Clarke így folytatta: „John Williams története lenyűgözően filmszerű, és Gabe víziója a filmhez tökéletesen illik. Ráadásul fantasztikus, hogy a legendás Nick Cage-dzsel dolgozhatunk együtt, akinek szenvedélye és vonzereje felülmúlhatatlan.” A Butcher’s Crossing jelenleg is forog Montana államban, a bemutató pontos időpontjáról azonban egyelőre nincs hír.

A regény idehaza 2017-ben jelent meg először Gy. Horváth László fordításában a Park Kiadónál, a fülszövege így hangzik: „Will Andrews nem a könyvek barátja. Vadságra, szabadságra, reményre, lendületre vágyik. Otthagyja a Harvardot, és nekivág a vadnyugatnak, hogy új életet kezdjen. Butcher’s Crossingban megismerkedik egy vadásszal, aki mesél neki a legendás bölénycsordáról, mely egy eldugott magaslati völgyben rejtőzik, és csak bátor, az őrültségig vakmerő férfiak lelhetnek rá. Will úgy dönt, ő is e férfiak egyike lesz, de a coloradói hegyekbe vezető hosszú út, az öldöklés, a közelítő tél, a sorozatos balszerencsék testben és lélekben egyaránt próbára teszik.John Williams Stoner című regényéről, és különös sikeréről ITT írtunk bővebben.

Kapcsolódó cikkek

Bezárt az Ectopolis Magazin!

4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

Wednesday, a sorozat /Forrás: https://www.euronews.com/culture/2022/11/30/wednesday-beats-stranger-things-to-become-netflixs-biggest-english-language-show/

Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

A rémesen vicces Addams-feldolgozás

Legendás állatok. 3. /Forrás: https://www.digitalspy.com/movies/a675773/fantastic-beasts-3-4-5-release-date-cast-plot-news-trailer/

Lesz-e folytatása a Legendás állatok és megfigyelésük-sorozatnak?

A Warner döntése értelmében nem annyira biztos.

  Hírlevél feliratkozás

  Itt akarsz Te is lépdelni Ectopolis utcáin?
  Tartsd velünk a lépést, és iratkozz fel a város hírlevelére!

  Az Adatkezelési tájékoztatóban leírt feltételeket elfogadom.

  Kiemelt téma

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  Legutóbbi cikkek

  • 2023. március 10.

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  • 2023. január 5.

  A csütörtöki nyomozóklub és az eltűnt hulla rejtélye – Könyvkritika

  A csütörtöki nyomozóklub eltűnt tévés személyiség után kutat

  • 2023. január 5.

  Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

  A rémesen vicces Addams-feldolgozás

  • 2023. január 5.

  Irene Vallejo szerint a jövő útjai a múltba vezetnek – Könyvkritika

  Irene Vallejo Papirusza átjárókat úgy nyit átjárókat a történelemben, hogy egy pillanatra sem válik labirintussá.

  • 2023. január 5.

  Fontos vagyok, tehát vagyok, avagy a kreatív írás művészete – Könyvkritika

  Végre Egri Lajos oktatói életművének második, utolsó felvonása is olvasható magyarul: A kreatív írás művészete rövid szakmai összefoglaló, egyúttal a Drámaírás művészetének továbbgondolása.