• Kövess minket a Facebookon!
 • Kövess minket az Instagramon!
 • Kövess minket a YouTube-on!

Hírek

Nicolas Cage lesz Dracula gróf a The Walking Dead írójának filmjében

 • Megosztás Facebookon
 • Megosztás Twitteren
 • Megosztás e-mailben

Bram Stoker világhírű gonosztevőjének történetét számtalanszor dolgozták már fel, akadt köztük kiváló, közepes, és nézhetetlen verzió is; megelevenedett horrorban, kalandfilmben, vígjátékban, ám a legújabb, most készülő adaptáció kapcsán egyelőre sejtelmünk sincs róla, hogy a készítők milyen koncepcióban gondolkodnak.

Ami viszont biztos, hogy a Chris McKay által rendezendő alkotásban a szebb napokat is látott, Oscar-díjas Nicolas Cage bújik majd a gróf bőrébe, míg segítője, Renfield Nicholas Hoult lesz majd, akit az elmúlt években láthattunk J. D. Salingerként, és J. R. R. Tolkienként egyaránt. További érdekes részlet, hogy az alapötlet Dracula és Renfield kapcsolatának újraértelmezéséről, és így a forgatókönyv a The Walking Dead képregény szerzőnek, Robert Kirkmannek a fejéből pattant ki, míg a szövegkönyvet a Rick & Morty alkotója, Ryan Ridley véglegesítette. Ezek alapján filmőrült legyen a talpán, aki csak halványan meg merné saccolni a végeredményt, ami egyaránt lehet egy önmagát komolyan vevő horror-kalandfilm, és valamiféle totális agymenés is. Nicolas Cage elmúlt tíz évétől egyik sem állna távol.

Ne feledjük, hogy ezzel párhuzamosan Bram Stoker regényhőse kapcsán egy másik produkció is készül, ezt A nomádok földje Oscar-díjas rendezője, Chloe Zaó készíti, aki egyfajta „vámpírwesternként” gondolja újra a történetet, mely inkább csak felhasználja Dracula alakját, semmint az eredeti regényt adaptálja.

Stoker regénye egyébként idehaza is rendkívül népszerű, nemrég új fordítást is kapott a Helikon Kiadónál Bartók Imre jóvoltából, és magyarul is már közel egy tucat különböző kiadást ért meg, a legnépszerűbb eddig a Sóvágó Katalin által készített fordítás volt, de a történet már egy évvel az eredeti megjelenést követően, 1898-ban olvasható volt magyarul a Budapesti Hírlapban, ami jól jelzi, hogy a gróf rémtettei nálunk sem évülnek el. Nem mellesleg, épp a múlt héten foglalkoztunk behatóbban is a horror műfajával, melyben összefoglaltuk, miként jutott el a műfaj az ókori mítoszoktól a modern horrorig. A cikket IDE kattintva olvashatjátok.

Kapcsolódó cikkek

Bezárt az Ectopolis Magazin!

4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

Wednesday, a sorozat /Forrás: https://www.euronews.com/culture/2022/11/30/wednesday-beats-stranger-things-to-become-netflixs-biggest-english-language-show/

Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

A rémesen vicces Addams-feldolgozás

Legendás állatok. 3. /Forrás: https://www.digitalspy.com/movies/a675773/fantastic-beasts-3-4-5-release-date-cast-plot-news-trailer/

Lesz-e folytatása a Legendás állatok és megfigyelésük-sorozatnak?

A Warner döntése értelmében nem annyira biztos.

  Hírlevél feliratkozás

  Itt akarsz Te is lépdelni Ectopolis utcáin?
  Tartsd velünk a lépést, és iratkozz fel a város hírlevelére!

  Az Adatkezelési tájékoztatóban leírt feltételeket elfogadom.

  Kiemelt téma

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  Legutóbbi cikkek

  • 2023. március 10.

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  • 2023. január 5.

  A csütörtöki nyomozóklub és az eltűnt hulla rejtélye – Könyvkritika

  A csütörtöki nyomozóklub eltűnt tévés személyiség után kutat

  • 2023. január 5.

  Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

  A rémesen vicces Addams-feldolgozás

  • 2023. január 5.

  Irene Vallejo szerint a jövő útjai a múltba vezetnek – Könyvkritika

  Irene Vallejo Papirusza átjárókat úgy nyit átjárókat a történelemben, hogy egy pillanatra sem válik labirintussá.

  • 2023. január 5.

  Fontos vagyok, tehát vagyok, avagy a kreatív írás művészete – Könyvkritika

  Végre Egri Lajos oktatói életművének második, utolsó felvonása is olvasható magyarul: A kreatív írás művészete rövid szakmai összefoglaló, egyúttal a Drámaírás művészetének továbbgondolása.