• Kövess minket a Facebookon!
 • Kövess minket az Instagramon!
 • Kövess minket a YouTube-on!

Hírek

Novemberben Batman-képregénnyel jelentkezik Danny DeVito

 • Megosztás Facebookon
 • Megosztás Twitteren
 • Megosztás e-mailben

Tim Burton 1992-es Batman visszatérje gyerekkorunk egyik meghatározó darabja volt, nem utolsó sorban Danny DeVito egészen ördögi alakításának köszönhetően, aki méltóképp lépett Jack Nicholson Jokerének nyomdokaiba. Az utóbbi években már kevesebb szerepet vállaló veterán színész ezúttal sajátos formában járul hozzá a DC univerzumának bővítéséhez.

November 30-án jelenik meg a Gotham City Villains No. 1: Anniversary Giant című képregény, melyet íróként Pingvin egykori megformálója, Danny DeVito jegyez. Mindez egyébként épp egybeesik Pingvin megjelenésének 80. évfordulójával, Oswald Cobblepot ugyanis ekkor tűnt fel először Batman ellenfeleként a Detective Comics 58. számában, melyet Bill Finger és Bob Kane jegyzett. DeVito az 1992-es Batman visszatérben alakította a karaktert, mely egyébként egész pályafutásának egyik legnépszerűbb szerepe lett később, így vélhetően örömmel vállalta a DC felkérését.

DeVito 1970-ben a Dream of Glass című gengszterfilmben kezdte a szakmát, majd később olyan kritikai- és közönségkedvenc alkotásokban tűnt fel, mint a Száll a kakukk fészkére, a Becéző szavak, A smaragd románca, az Ikrek, vagy épp a Szigorúan bizalmas. Filmrendezőként is többször kipróbálta magát, az ő nevéhez fűződik a Michael Douglas és Kathleen Turner főszereplésével készült A rózsák háborúja, de rendezte Jack Nicholsont is a Hoffa című, a rejtélyes körülmények közt eltűnt szakszervezeti vezér életét bemutató filmben is. DeVito producerként is rendkívül tevékeny volt, e minőségében Oscar-díjra is jelölték az Erin Brochovich – Zűrös természet című alkotásért, ő maga pedig egy Emmy-díj, és egy Golden Globe-díj tulajdonosa.

Pingvin karakterét egyébként legközelebb majd Colin Farrell ölti magára Matt Reeves 2022-ben debütáló The Batman című filmjében Robert Pattinson oldalán, míg korábban a Gotham című szériában Robin Lord Taylor keltette életre, szintén kiválóan.

Kapcsolódó cikkek

Bezárt az Ectopolis Magazin!

4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

Wednesday, a sorozat /Forrás: https://www.euronews.com/culture/2022/11/30/wednesday-beats-stranger-things-to-become-netflixs-biggest-english-language-show/

Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

A rémesen vicces Addams-feldolgozás

Legendás állatok. 3. /Forrás: https://www.digitalspy.com/movies/a675773/fantastic-beasts-3-4-5-release-date-cast-plot-news-trailer/

Lesz-e folytatása a Legendás állatok és megfigyelésük-sorozatnak?

A Warner döntése értelmében nem annyira biztos.

  Hírlevél feliratkozás

  Itt akarsz Te is lépdelni Ectopolis utcáin?
  Tartsd velünk a lépést, és iratkozz fel a város hírlevelére!

  Az Adatkezelési tájékoztatóban leírt feltételeket elfogadom.

  Kiemelt téma

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  Legutóbbi cikkek

  • 2023. március 10.

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  • 2023. január 5.

  A csütörtöki nyomozóklub és az eltűnt hulla rejtélye – Könyvkritika

  A csütörtöki nyomozóklub eltűnt tévés személyiség után kutat

  • 2023. január 5.

  Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

  A rémesen vicces Addams-feldolgozás

  • 2023. január 5.

  Irene Vallejo szerint a jövő útjai a múltba vezetnek – Könyvkritika

  Irene Vallejo Papirusza átjárókat úgy nyit átjárókat a történelemben, hogy egy pillanatra sem válik labirintussá.

  • 2023. január 5.

  Fontos vagyok, tehát vagyok, avagy a kreatív írás művészete – Könyvkritika

  Végre Egri Lajos oktatói életművének második, utolsó felvonása is olvasható magyarul: A kreatív írás művészete rövid szakmai összefoglaló, egyúttal a Drámaírás művészetének továbbgondolása.