• Kövess minket a Facebookon!
 • Kövess minket az Instagramon!
 • Kövess minket a YouTube-on!

Hírek

 • 2022. június 21. | Becsült olvasási idő: 1 perc

Regényként folytatódik Al Pacino és Robert de Niro kultikus akciófilmje

 • Megosztás Facebookon
 • Megosztás Twitteren
 • Megosztás e-mailben

2016 óta pletykaszintén már fel-felmerült az, amit olykor Michael Mann is megerősített, miszerint mozgóképen is elkészíti karrierje, és minden idők egyik legjobb és legrealisztikusabb akciófilmjének előzményét, ám most úgy fest, nem csupán előzmény készül, és nem is abban a formában, mint várnánk.

Michael Mann ugyanis úgy döntött, hogy Meg Gardinerrel közösen regényben írja meg az 1995-ös Szemtől szemben előzményét, valamint annak folytatását is, előbbi 1989-ben, utóbbi pedig 2002-ben játszódik majd. A regény idén augusztus 9-én jelenik meg az Egyesült Államokban, és a kiadó most egy hosszabb szöveges és videós kedvcsinálót is kiadott hozzá.

Az IGN Hungary által fordított szinopszis így hangzik: „Egyszerre előzmény és folytatás a híres és nagy sikerű filmhez, a Szemtől szemben 2. bemutatja a gyilkosságiaknál dolgozó nyomozó, Vincent Hanna (akit az Oscar-díjas Al Pacino játszott), és a nagypályás bűnözők, Neil McCauley (akit az Oscar-díjas Robert De Niro játszott), Chris Shiherlis (Val Kilmer) és Nate (akit az Oscar-díjas Jon Voight játszott) kezdeti éveit, méghozzá ugyanazzal a hihetetlen mértékű ambícióval, léptékkel, jellemábrázolással és részletességgel, ahogyan a film tette. Ez az új történet egyszerre vezet a filmben látott történethez, és lép is tovább rajta, bevezetve néhány új karaktert is mind a jófiúk, mind a rosszfiúk oldaláról. Lesznek benne új, nagy formátumú rablások és lélegzetelállítóan filmszerű akciójelenetek. Los Angeles utcáitól egészen a Paraguayban tevékenykedő tajvani maffia belső köreiig, illetve a Mexikói határ túloldalán zajló drogkartellhez köthető pénzmosásig minden megtalálható a könyvben, ami bemutatja a nemzetközi bűnszervezetek veszélyes működését, és azokat az ügynököket, akik ezekre vadásznak, mindezt hús-vér férfi és női karakterekkel színesítve mindkét világból.”

A Szemtől szemben kétségkívül minden idők egyik, ha nem a legjobb akciófilmje, melynek realisztikusságára jó példa, hogy még rendőrségi kiképzéseken is használják oktatófilmként. A film keletkezéstörténetéről EBBEN a cikkben írtunk hosszabban, alább pedig megtekinthetitek a regényhez kiadott előzetes videót.

Kapcsolódó cikkek

Bezárt az Ectopolis Magazin!

4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

Wednesday, a sorozat /Forrás: https://www.euronews.com/culture/2022/11/30/wednesday-beats-stranger-things-to-become-netflixs-biggest-english-language-show/

Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

A rémesen vicces Addams-feldolgozás

Legendás állatok. 3. /Forrás: https://www.digitalspy.com/movies/a675773/fantastic-beasts-3-4-5-release-date-cast-plot-news-trailer/

Lesz-e folytatása a Legendás állatok és megfigyelésük-sorozatnak?

A Warner döntése értelmében nem annyira biztos.

  Hírlevél feliratkozás

  Itt akarsz Te is lépdelni Ectopolis utcáin?
  Tartsd velünk a lépést, és iratkozz fel a város hírlevelére!

  Az Adatkezelési tájékoztatóban leírt feltételeket elfogadom.

  Kiemelt téma

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  Legutóbbi cikkek

  • 2023. március 10.

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  • 2023. január 5.

  A csütörtöki nyomozóklub és az eltűnt hulla rejtélye – Könyvkritika

  A csütörtöki nyomozóklub eltűnt tévés személyiség után kutat

  • 2023. január 5.

  Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

  A rémesen vicces Addams-feldolgozás

  • 2023. január 5.

  Irene Vallejo szerint a jövő útjai a múltba vezetnek – Könyvkritika

  Irene Vallejo Papirusza átjárókat úgy nyit átjárókat a történelemben, hogy egy pillanatra sem válik labirintussá.

  • 2023. január 5.

  Fontos vagyok, tehát vagyok, avagy a kreatív írás művészete – Könyvkritika

  Végre Egri Lajos oktatói életművének második, utolsó felvonása is olvasható magyarul: A kreatív írás művészete rövid szakmai összefoglaló, egyúttal a Drámaírás művészetének továbbgondolása.