• Kövess minket a Facebookon!
 • Kövess minket az Instagramon!
 • Kövess minket a YouTube-on!

Hírek

 • 2022. január 7. | Becsült olvasási idő: 1 perc

Saját ötletéből készülő filmben Chris Evans bújik Gene Kelly bőrébe

 • Megosztás Facebookon
 • Megosztás Twitteren
 • Megosztás e-mailben

Mostanság egyre több filmötlet nyúl vissza, és igyekszik feleleveníteni Hollywood aranykorának egy-egy epizódját: már forog az alkotás, mely a Keresztapa keletkezését járja körbe; film készül Ginger Rogers és Fred Astaire életéről, de Marlon Brando botrányfilmjének kulisszái mögé is beleshetünk majd.

Chris Evans saját ötletéből készül film hamarosan, melyben a színész egy első olvasatra ifjúsági film keretén belül az Oscar-díjas amerikai táncos, színész, énekes, rendező, producer és koreográfus, Gene Kelly bőrébe bújik majd. Az alkotásról egyelőre nem sokat tudni, de az információk szerint 1952-ben játszódik, a főszerepben egy 12 éves fiúval, aki az MGM egyik nagy gyereksztárja, következő filmjére pedig úgy készül, hogy barátságot köt a képzeletbeli Gene Kelly-vel, tehát semmiképpen sem egy klasszikus értelemben vett életrajzi filmről lesz szó.

Evans sokat dolgozik rajta, hogy a maga mögött hagyott Amerika kapitány szerepet valóban képes legyen levetkőzni, már a Tőrbe ejtve című filmben is egy ettől teljesen eltérő karaktert formált meg. Számára egyébként testhezálló lehet a szerep, mivel édesanyja, Lisa Capuano profi táncos volt, és maga Evans is táncolt gyermekkorában.

Gene Kelly a hollywoodi musical talán legmeghatározóbb alakja volt, a legtöbben talán az Ének az esőben című filmmel azonosítják, de számos területen úttörőnek számított. 1939-ben például ő volt az első a Broadway történetében, aki színpadon a saját koreográfiájára táncolt, és lényegében az itt látott produkciói olajozták meg neki az utat Hollywoodba. Ő volt az első amerikai, akit a Párizsi Opera megbízott azzal, hogy válassza ki a saját stílusát és hozzon létre egy modern balettet az ottani társulat számára. A filmszakma csúcsára 1952-ben ért el az egy évvel korábban bemutatott, George Gerschwin világírű darabjára, az Egy amerikai Párizsban című műre készített musicallel, melyért Oscar-díjat nyert. Utolsó zenés-táncos szerepe az 1980-as Xanadu című filmhez köthető, ezt követően 1996-os haláláig már ritkán vállalt megjelenéseket.

Kapcsolódó cikkek

Bezárt az Ectopolis Magazin!

4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

Wednesday, a sorozat /Forrás: https://www.euronews.com/culture/2022/11/30/wednesday-beats-stranger-things-to-become-netflixs-biggest-english-language-show/

Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

A rémesen vicces Addams-feldolgozás

Legendás állatok. 3. /Forrás: https://www.digitalspy.com/movies/a675773/fantastic-beasts-3-4-5-release-date-cast-plot-news-trailer/

Lesz-e folytatása a Legendás állatok és megfigyelésük-sorozatnak?

A Warner döntése értelmében nem annyira biztos.

  Hírlevél feliratkozás

  Itt akarsz Te is lépdelni Ectopolis utcáin?
  Tartsd velünk a lépést, és iratkozz fel a város hírlevelére!

  Az Adatkezelési tájékoztatóban leírt feltételeket elfogadom.

  Kiemelt téma

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  Legutóbbi cikkek

  • 2023. március 10.

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  • 2023. január 5.

  A csütörtöki nyomozóklub és az eltűnt hulla rejtélye – Könyvkritika

  A csütörtöki nyomozóklub eltűnt tévés személyiség után kutat

  • 2023. január 5.

  Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

  A rémesen vicces Addams-feldolgozás

  • 2023. január 5.

  Irene Vallejo szerint a jövő útjai a múltba vezetnek – Könyvkritika

  Irene Vallejo Papirusza átjárókat úgy nyit átjárókat a történelemben, hogy egy pillanatra sem válik labirintussá.

  • 2023. január 5.

  Fontos vagyok, tehát vagyok, avagy a kreatív írás művészete – Könyvkritika

  Végre Egri Lajos oktatói életművének második, utolsó felvonása is olvasható magyarul: A kreatív írás művészete rövid szakmai összefoglaló, egyúttal a Drámaírás művészetének továbbgondolása.