• Kövess minket a Facebookon!
 • Kövess minket az Instagramon!
 • Kövess minket a YouTube-on!

Hírek

Sorozat készül Marlon Brando botrányfilmjének forgatásáról

 • Megosztás Facebookon
 • Megosztás Twitteren
 • Megosztás e-mailben

Az Utolsó tangó Párizsban párhuzamosan jelent megy A keresztapával, Marlon Brando számára pedig utóbbi film hozta el a második Oscar-díját, és pályafutása definitív szerepformálását, holott számos kritikus szerint a zseniális színész sosem volt annyira jó, mint kora botrányfilmjének főszerepében.

A CBS és a Stampede Ventures minisorozatot készít Bernardo Bertolucci nagy port kavart 1972-es filmjéről, adta hírül a Deadline. Az egyelőre cím nélkül álló produkciót a Törtetők és a Boston Public írói, Jeremy Miller és Daniel Cohn, a Megszállottak viadalának egyik rendezője, Lisa Brühlmann és a Narcos producere, José Padilha készítik. Ahogy a hvg.hu is hírül adta a sorozat Bertolucci filmjének előzményeit, forgatását és az utóéletét dolgozza majd fel, körbejárva olyan témákat, mint az identitás, a hírnév és a művészi ambíció kérdésköre. Az első epizód azzal veszi kezdetét, hogy az olasz filmrendező 1971-ben Los Angelesbe utazik, hogy felkérje a teljesen lepukkant és tönkrement Marlon Brandót a film főszerepére.

Mint ismeretes, a film erőszakos, szexuális jelenetei miatt rengeteg országban került tiltólistára, így többek közt Dél-Korea, Olaszország, Chile, Portugália és Szingapúr sem engedte be saját mozitermeibe. A Brit-szigetek országai megegyeztek abban, hogy amennyiben kapnak egy jelentősen cenzúrázott, és újravágott változatot, melyben csökkentik az erőszakos tartalmú jelenetek hosszát, abban az esetben engedélyezik a bemutatót. Végül így is történt, ugyanakkor ezt sem Brando, sem a rendező, Bernardo Bertolucci nem nézte jó szemmel. Az amerikai özvegy férfi és a fiatal párizsi lány szexuális kapcsolatát bemutató alkotás egyes jelenetei miatt Olaszországban Bertoluccit a pornográfia vádjával 5 évre még a közügyektől is eltiltották.

Bár Brando-t Oscar-díjra is jelölték az alakításáért, később ő is hibaként hivatkozott a film azon jelenetére, melyben kvázi análisan meg kellett erőszakolnia Maria Schneidert, és melybe annyira beleélte magát, hogy később maga Schneider többször nyíltan is elítélte őt érte, és többé sem vele, sem Bertolucci-van nem akart együtt dolgozni. Bizonyos körökben ma is vita tárgyát képezi, vajon megjátszották az aktust, vagy valódi erőszakot látunk a vásznon, Bertolucci és Brando egyértelműen megjátszottnak minősítette az esetet, Maria Schneider viszont halála előtt nem sokkal utalt rá, hogy a készítők nem közölték vele, mi vár majd rá a jelenetben. Az Utolsó tangó Párizsban című filmmel EBBEN a cikkben foglalkoztunk részletesen.

Kapcsolódó cikkek

Legendás állatok. 3. /Forrás: https://www.digitalspy.com/movies/a675773/fantastic-beasts-3-4-5-release-date-cast-plot-news-trailer/

Lesz-e folytatása a Legendás állatok és megfigyelésük-sorozatnak?

A Warner döntése értelmében nem annyira biztos.

Elátkozott gyermek a csudálatos iskolában (és egyéb bűbájok) – Jessica Townsend Morrigan Crow sorozata

Balszerencse-mágnes lány a mágikus iskolában és egyéb furcsaságok

Alan Rickman 27 kötetet írt tele élete tapasztalataival

Emma Thompson előszavával jövő tavasszal jön magyarul Alan Rickman 25 évig írt naplója

Az összességében 27 kötetes gyűjtemény nem kevés szerkesztői munkát igényel még a megjelenésig.

  Hírlevél feliratkozás

  Itt akarsz Te is lépdelni Ectopolis utcáin?
  Tartsd velünk a lépést, és iratkozz fel a város hírlevelére!

  Az Adatkezelési tájékoztatóban leírt feltételeket elfogadom.

  Kiemelt téma

  Andor / Disney+ / forrás: https://en.as.com/

  A Zsiványos nevű űrkalóz, és mindaz, amit nem akartál tudni a lázadásról – Sorozatkritika

  A Star Wars: Andor előzménysorozata a Zsivány egyes előzményfilmnek, és nem biztos, hogy indokolt volt a Disney-nek ennyire a távolba révednie.

  Legutóbbi cikkek

  • 2022. december 1.

  A Zsiványos nevű űrkalóz, és mindaz, amit nem akartál tudni a lázadásról – Sorozatkritika

  A Star Wars: Andor előzménysorozata a Zsivány egyes előzményfilmnek, és nem biztos, hogy indokolt volt a Disney-nek ennyire a távolba révednie.

  • 2022. november 21.

  A boncolás titkos művészete – Könyvkritika

  Utazás a lélek mélyére, kizárólag a legbátrabb olvasóknak!

  • 2022. november 9.

  Konkurens kiadók összefogásából született az új budapesti könyvkuckó

  Magyarországon ritkán tapasztalható nagyszerű összefogás a kultúráért.

  • 2022. november 9.

  Kertészkedés és helytállás nehéz időkben – Könyvkritika

  Független nők helytállása háborús időkben

  • 2022. november 9.

  Amikor a Föld szilánkokra szakadt – Christelle Dabos Tükörvilág-sorozata

  A francia Harry Potter szériája magyarul is teljes.