• Kövess minket a Facebookon!
 • Kövess minket az Instagramon!
 • Kövess minket a YouTube-on!
Christoph Waltz 65 éves

Hírek

Szimpatikus csirkefogó – 5 érdekesség a 65 éves Christoph Waltz-ról

 • Megosztás Facebookon
 • Megosztás Twitteren
 • Megosztás e-mailben

Christopher Waltz 1956. október 4-én született Bécsben Johannes Waltz és Elisabeth Urbancic díszlet- és jelmeztervezők gyermekeként olyan családba, melytől nem volt idegen a művészet világa, hiszen nagyszülei is színészek voltak, és végül Christoph is ezt a pályát választotta. Pályafutása elején olyan idehaza is népszerű sorozatokban tűnt fel, mint a Derrick vagy a Rex felügyelő, és akkor még alighanem kevesen hitték, hogy egyszer majd kétszeres Oscar-, és kétszeres Golden Globe-díjas színésznek mondhatja majd magát. Waltz ma ünnepli 65. születésnapját, így aztán néhány érdekességgel emlékezünk meg Quentin Tarantino egyik kedvenc színészéről és felfedezettjéről.

Christoph Waltz 65 éves

Christoph Waltz 65 éves

A nyelvek embere

Waltz folyékonyan beszél angolul, franciául és természetesen németül, rendkívüli nyelvtudását Quentin Tarantino is kihasználta a 2009-es Becstelen Brigantyk című filmben, ahol a színésznek mindhárom nyelven játszania kellett, sőt. A film fináléjához közeledve olaszul is akadt néhány mondata, így aztán el is terjedt róla a hír, hogy olaszul is kiválóan beszél, ezt azonban később ő maga tagadta, mondván azt a pár mondatot tudja csak a mai napig kívülről, amit a forgatókönyv szerint el kellett mondania.

Az állampolgárság

Waltz-ra előszeretettel hivatkoznak osztrák színészként, holott állampolgárságát tekintve német attól függetlenül, hogy Bécsben született. Erre reagálva egyszer egy interjúban úgy fogalmazott: „Bécsben születtem, Bécsben nőttem fel, Bécsben jártam iskolába, Bécsben érettségiztem, Bécsben tanultam, Bécsben kezdtem el dolgozni, Bécsben játszottam először színházban, Bécsben forgattam először, és van még egy-két bécsi részlet. Mennyire szeretnének még osztrákabbá tenni?” Az osztrák állampolgárságot végül csak 2010-ben kapta meg.

Johnny Weissmüller

Waltz gyerekkora óta nagy rajongója Johnny Weissmullernek, a német származású amerikai úszónak, aki olimpiai bajnoki címe ellenére leginkább Tarzan szerepeiről ismert. Így aztán, mikor 2015-ben felmerült az ötlet, hogy David Yates új változatot készít Edgar Rice Burroughs Tarzan-történeteiből, és felmerült az antihős szerepére Waltz neve, a színész azonnal igent mondott a felkérésre. Ahogy fogalmazott: “Tarzan betöltötte a kicsi világomat, és egyenlő volt Johnny Weismüllerrel. A Tarzan nekem mostanáig fekete-fehér és harmincas évekbeli volt. Kiskoromban lélegzetelállítónak láttam, kamasz koromban meg nagyon viccesnek. De mindig olyan akartam lenni, mint ő. Hát, nem lettem olyan, de tessék: most mégis összemérhetem vele az erőmet – még akkor is, ha ez a Tarzan-film természetesen egészen más, mint a régiek.”

Saját maga szinkronhangja

Amikor 2009-ben bemutatták a Becstelen Brigantyikat, mely meghozta számára a nemzetközi világhírt, Waltz felajánlotta, hogy nagyon szívesen elkészíti ő maga saját karakterének német szinkronját. Az együttműködés aztán olyan jól sikerült, hogy hamar rendszeressé vált, és azóta minden saját alkotásának német szinkronját ő maga készítette. Az ötletet egyébként a szintén német származású Diane Krugertől kapta, akivel épp Tarantino 2009-es filmjében játszottak együtt, Kruger ugyanis régóta hasonlóképp szinkronizálta németül a saját szerepeit.

 Tarantino kedvence

Waltz összességében 27 amerikai és nemzetközi díjat nyert el Hans Landa, a zsidóvadász eljátszásával, és még Tarantino is azt nyilatkozta később, hogy ez a kedvenc karaktere, melyet valaha is írt, és ezt leginkább Waltz alakításának köszönheti: „Úgy vélem, Hans Landa a legjobb karakter, akit valaha írtam, de nem lett volna ilyen jó, ha nem Christoph kelti életre. Sőt, a Becstelen Brigantyk sem aratott volna ekkora sikert nélküle.

Kapcsolódó cikkek

Bezárt az Ectopolis Magazin!

4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

Wednesday, a sorozat /Forrás: https://www.euronews.com/culture/2022/11/30/wednesday-beats-stranger-things-to-become-netflixs-biggest-english-language-show/

Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

A rémesen vicces Addams-feldolgozás

Legendás állatok. 3. /Forrás: https://www.digitalspy.com/movies/a675773/fantastic-beasts-3-4-5-release-date-cast-plot-news-trailer/

Lesz-e folytatása a Legendás állatok és megfigyelésük-sorozatnak?

A Warner döntése értelmében nem annyira biztos.

  Hírlevél feliratkozás

  Itt akarsz Te is lépdelni Ectopolis utcáin?
  Tartsd velünk a lépést, és iratkozz fel a város hírlevelére!

  Az Adatkezelési tájékoztatóban leírt feltételeket elfogadom.

  Kiemelt téma

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  Legutóbbi cikkek

  • 2023. március 10.

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  • 2023. január 5.

  A csütörtöki nyomozóklub és az eltűnt hulla rejtélye – Könyvkritika

  A csütörtöki nyomozóklub eltűnt tévés személyiség után kutat

  • 2023. január 5.

  Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

  A rémesen vicces Addams-feldolgozás

  • 2023. január 5.

  Irene Vallejo szerint a jövő útjai a múltba vezetnek – Könyvkritika

  Irene Vallejo Papirusza átjárókat úgy nyit átjárókat a történelemben, hogy egy pillanatra sem válik labirintussá.

  • 2023. január 5.

  Fontos vagyok, tehát vagyok, avagy a kreatív írás művészete – Könyvkritika

  Végre Egri Lajos oktatói életművének második, utolsó felvonása is olvasható magyarul: A kreatív írás művészete rövid szakmai összefoglaló, egyúttal a Drámaírás művészetének továbbgondolása.