• Kövess minket a Facebookon!
 • Kövess minket az Instagramon!
 • Kövess minket a YouTube-on!
Boris Karloff, a leghíresebb teremtmény

Hírek

Világsztárokkal teli dokumentumfilm tárja fel Boris Karloff életét

 • Megosztás Facebookon
 • Megosztás Twitteren
 • Megosztás e-mailben

Az elmúlt néhány év a szélesvászonra készült dokumentumfilmek reneszánszát hozta magával, melynek következő alkotása majd a hollywoodi horroripar aranykorába kalauzolja el a nézőket, és az egyik legikonikusabb filmes szörnyeteg hátterét, valamint az őt alakító színész életét tárja fel.

Boris Karloff: The Man Behind The Monster címmel szeptember 17-én érkezik az amerikai mozikba a Boris Karloff életét feltáró dokumentumfilm, melyben számos hollywoodi híresség szólal meg, és mesél róla, hogy milyen hatással bírt Karloff a személyes karrierjére. A megszólalók közt van többek közt az egyaránt Oscar-díjas Guillermo del Toro és Christopher Plummer, valamint John Landis, Joe Dante, Peter Bogdanovich, és Ron Perlman is.

Az indiai felmenőkkel bíró William Henry Platt néven született Karloff 1918-tól hatvan éven át, egészen 1969-es haláláig a vásznon szerepelt, legikonikusabb szerepe Frankenstein teremtménye volt, mely mára a popkultúra szerves részévé vált, és melyet először 1931-ben öltött magára. A filmiparra gyakorolt jelentőségét jól példázza, hogy két csillagot is kapott a Hollywoodi Hírességek Sétányán, 1968-ban pedig Grammy-díjat kapott Dr. Seuss A Grincs-ének lemezfelvételéért.

A dokumentumfilmet Thomas Hamilton rendezte, akinek ez lesz a második Karloffról szóló dokumentumfilmje, de az első, mely szélesvászonra készült. A filmhez egyébként Karloff lánya, Sara Karloff adta jóváhagyását, aki meg is szólal majd az alkotásban, mely egyaránt dolgozza fel az ikonikus színész hollywoodi pályafutását, és magánéletét is. Hamarosan egyébként remake készül majd Karloff talán leghíresebb Frankenstein-filmjéből, az 1935-ös Frankenstein menyasszonyából. Az egyszerűen csak Bride címre keresztelt alkotást A rabbi meg a lánya rendezője, Sebastián Lelio jegyzi majd, míg a forgatókönyvet az eredeti film alapján a Lauren Schuker Blum és Rebecca Angelo kettős írja. A filmtervet egyébként már 2017 óta dédelgették, de a projekt csak most talált magának forgalmazót és főszereplőt.

Kapcsolódó cikkek

Bezárt az Ectopolis Magazin!

4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

Wednesday, a sorozat /Forrás: https://www.euronews.com/culture/2022/11/30/wednesday-beats-stranger-things-to-become-netflixs-biggest-english-language-show/

Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

A rémesen vicces Addams-feldolgozás

Legendás állatok. 3. /Forrás: https://www.digitalspy.com/movies/a675773/fantastic-beasts-3-4-5-release-date-cast-plot-news-trailer/

Lesz-e folytatása a Legendás állatok és megfigyelésük-sorozatnak?

A Warner döntése értelmében nem annyira biztos.

  Hírlevél feliratkozás

  Itt akarsz Te is lépdelni Ectopolis utcáin?
  Tartsd velünk a lépést, és iratkozz fel a város hírlevelére!

  Az Adatkezelési tájékoztatóban leírt feltételeket elfogadom.

  Kiemelt téma

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  Legutóbbi cikkek

  • 2023. március 10.

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  • 2023. január 5.

  A csütörtöki nyomozóklub és az eltűnt hulla rejtélye – Könyvkritika

  A csütörtöki nyomozóklub eltűnt tévés személyiség után kutat

  • 2023. január 5.

  Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

  A rémesen vicces Addams-feldolgozás

  • 2023. január 5.

  Irene Vallejo szerint a jövő útjai a múltba vezetnek – Könyvkritika

  Irene Vallejo Papirusza átjárókat úgy nyit átjárókat a történelemben, hogy egy pillanatra sem válik labirintussá.

  • 2023. január 5.

  Fontos vagyok, tehát vagyok, avagy a kreatív írás művészete – Könyvkritika

  Végre Egri Lajos oktatói életművének második, utolsó felvonása is olvasható magyarul: A kreatív írás művészete rövid szakmai összefoglaló, egyúttal a Drámaírás művészetének továbbgondolása.