• Kövess minket a Facebookon!
 • Kövess minket az Instagramon!
 • Kövess minket a YouTube-on!

Hírek

Western után posztapokaliptikus sci-fivel jelentkezik Tom Hanks

 • Megosztás Facebookon
 • Megosztás Twitteren
 • Megosztás e-mailben

Mi kifejezetten szerettük Tom Hanks melankolikus westernfilmjét januárban, és úgy fest, hogy a már veteránnak számító kétszeres Oscar-díjas legenda egyre több olyan műfajba igyekszik belekóstolni, mely korábbi karrierjéből kimaradt, így vadnyugati történet után ezúttal egy posztapokaliptikus jövőbe kalauzol majd el.

Az Apple Tv+-on debütál majd november 5-én Tom Hanks legújabb filmje, a Finch címre keresztelt posztapokaliptikus mozi. A Miguel Sapochnik által Craig Luck és Ivor Powell forgatókönyvéből készült alkotás egy haldokló feltalálóról, az általa épített robotról, valamint kutyájukról szól, akik a világvége után róják az elhagyott országutakat. A film terve már 2017-ben felmerült, de a forgatás végül csak 2019-ben indult el Új-Mexikóban, a forgalmazó Universal Pictures pedig már tavaly októberben mozikba küldte volna, de a világjárvány közbeszólt, így kapta meg a bemutató lehetőségét az Apple Tv+.

Tom Hanks miközben az Elvis Presley-életrajzi filmet forgatta (melynek során mind ő, mind felesége átesett a COVID-fertőzésen), Steven Spielberggel karöltve elkezdte előkészíteni következő világháborús sorozatát Az elit alakulat, és a The Pacific – A hős alakulat után. Donald L. Miller Masters of the Air című könyvét 2013-ban kezdte televízióra adaptálni az HBO, de az iszonyú magasra rúgó költségvetés (egyes hírek szerint 250 millió dollár) miatt végül kútba esett a terv. A projektet aztán a hamarosan induló Apple Tv+ karolta fel Hanks és Spielberg produceri közreműködésével, és egy kilenc epizódból álló évadot hagyott jóvá. Master of the Air az amerikai nyolcadik hadosztály szemszögéből mutatja majd be a második világháború leghíresebb légicsatáit.

Tom Hanks tavaly vehette át a Cecile B. DeMille-életműdíjat a Golden Globe-díjátadón, melyet a filmművészethez való kimagasló hozzájárulásért osztanak évről-évre, és amelyet többek közt Steven Spielberg, Meryl Streep és Harrison Ford is hazavihetett korábban.

Kapcsolódó cikkek

Bezárt az Ectopolis Magazin!

4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

Wednesday, a sorozat /Forrás: https://www.euronews.com/culture/2022/11/30/wednesday-beats-stranger-things-to-become-netflixs-biggest-english-language-show/

Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

A rémesen vicces Addams-feldolgozás

Legendás állatok. 3. /Forrás: https://www.digitalspy.com/movies/a675773/fantastic-beasts-3-4-5-release-date-cast-plot-news-trailer/

Lesz-e folytatása a Legendás állatok és megfigyelésük-sorozatnak?

A Warner döntése értelmében nem annyira biztos.

  Hírlevél feliratkozás

  Itt akarsz Te is lépdelni Ectopolis utcáin?
  Tartsd velünk a lépést, és iratkozz fel a város hírlevelére!

  Az Adatkezelési tájékoztatóban leírt feltételeket elfogadom.

  Kiemelt téma

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  Legutóbbi cikkek

  • 2023. március 10.

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  • 2023. január 5.

  A csütörtöki nyomozóklub és az eltűnt hulla rejtélye – Könyvkritika

  A csütörtöki nyomozóklub eltűnt tévés személyiség után kutat

  • 2023. január 5.

  Haláli hullák szerdája – Wednesday – Sorozatkritika

  A rémesen vicces Addams-feldolgozás

  • 2023. január 5.

  Irene Vallejo szerint a jövő útjai a múltba vezetnek – Könyvkritika

  Irene Vallejo Papirusza átjárókat úgy nyit átjárókat a történelemben, hogy egy pillanatra sem válik labirintussá.

  • 2023. január 5.

  Fontos vagyok, tehát vagyok, avagy a kreatív írás művészete – Könyvkritika

  Végre Egri Lajos oktatói életművének második, utolsó felvonása is olvasható magyarul: A kreatív írás művészete rövid szakmai összefoglaló, egyúttal a Drámaírás művészetének továbbgondolása.