Impresszum

Kovács Krisztián, főszerkesztő

Kovács Krisztián

Főszerkesztő

Az írás és az olvasás egy életforma, aminek erejében gyerekkorom óta hiszek, és hiszek abban, hogy mindez képes jobbá tenni az ember mindennapjait. Ugyanakkor hiszek abban is, hogy kétféle művészet létezik: jó és rossz. Az Ectopolis.hu-t azért alapítottam, hogy csak arról írjunk, ami jó, és remélem, hogy a lelkesedésünk az olvasókra is átragad. És hogy kik voltak a tanítómestereim? Olyanok, mint Paul Auster, Ernest Hemingway, Stephen King, Gabriel García Márquez, vagy J. R. R. Tolkien, Stanley Kubick, Alfred Hitchcock, vagy Steven Spielberg filmjei, Salvador Dalí, Edward Hopper, vagy Gustave Klimt festményei, Cole Porter, Wes Montgomery, a Weather Report, a Queen, a Toto, a 70-es évek progresszív, és a 80-as évek thrash és glam metal albumai.

E-mail: kovacs.krisztian@ectopolis.hu

Krisztián cikkei

Benke Éva, szerző

Benke Éva

Szerző

Imádok olvasni, és rendszerint elképesztő mennyiségű könyv sorakozik a polcaimon. Hogy honnan jött a könyvek szeretete? 11 éves voltam, amikor először olvastam a Harry Potter és a bölcsek kövét – éppen annyi, mint Harry a regényben – innentől kezdve pedig nem volt megállás. Pillanatok alatt kikapcsoltak a különböző történetek, és percek alatt más dimenziót nyitottak meg előttem. Az irodalomtól egyszerűen jobb ember leszel, és néhány óra leforgása alatt átélsz egy emberöltőnyi érzelmet és eseményt, és még csak ki sem kellett kelned az ágyból. Az olvasás fejleszt és láthatatlanul tanít, úgy hogy közben még jól is érzed magad. Egy szó, mint száz, olvasni szerintem iszonyat menő.

E-mail: benke.eva92@gmail.com

Éva cikkei

Tegdes Péter, szerző

Tegdes Péter

Szerző

Gimnazista korom óta írok, könyvkritikákkal 3-4 éve foglalkozom. Kedvenc szerzőm Agatha Christie, az ő krimijeinek köszönhetően szerettem meg olvasni, máig a krimi az egyik kedvenc műfajom, de nagyon sok mást is olvasok. Szeretem a skandináv krimiket, a történelmi/életrajzi könyveket, de szépirodalmi köteteket is gyakran veszek a kezembe. Imádom Dmitry Glukhovsky ironikus, rendszerkritikus regényeit, Lionel Shriver karakterábrázolásait, Erich Maria Remarque elgondolkodtató dialógusait. Túl sok kedvenc könyvem van ahhoz, hogy fel tudjam sorolni őket.

E-mail: petertegdes@gmail.com

Péter cikkei

Almási Péter, szerző

Almási Péter

Szerző

Magamat kulturális érdeklődés tekintetében mindenevőnek nevezném. A társadalom és az egyén kiemelt helyen áll az étlapomon, nem véletlenül végeztem az egyetemen politológuskén, majd éltem Törökországban és Németországban néhány évet. Felfedező vagyok, hiszem szeretem megismerni, megérteni az minket körölvevő világot, más kultúrákat, legyenek azok valódiak, vagy a képzelet szülöttei.

E-mail: peter.almasi87@gmail.com

Péter cikkei

Tóth Imre, szerző

Tóth Imre

Szerző

Az égvilágon minden az érdekelődésem körébe tartozik: az irodalom, a tudomány, a művészetek. Imádok olvasni és minden műfajban megtalálom a kedvencemet, hiszen mindenben van valami jó, de az abszolút kedvenc Josikava Eidzsi Muszasija. Vizuális kultúra mesterszakon végeztem, így a művészetek nagyon közel állnak a szívemhez. Legfőképpen a film, az animáció és a videojáték, de emellett nagy rajongás húz a történelem felé is.

E-mail: imros93@gmail.com

Imre cikkei

Hancz Petra, szerző

Hancz Petra

Szerző

Elsősorban lelkes olvasónak tartom magam, minden könyv érzékenyebbé tett a külvilágra és rávezetett, hogy egyszerre több nézőpontból is lássam az embereket, megértsem a motivációjukat. Szenvedélyesen gyűjtöm azokat az élményeket, melyekből később a saját novellafüzéremet is megalkothatom. Kortárs és klasszikus irodalmat egyaránt olvasok, a magyarok közül Szabó Magda világa áll a legközelebb hozzám, de Tóth Krisztina vagy Mécs Anna novellái is kikapcsolnak, a külföldiek közül pedig Sylvia Plath, Milan Kundera és Margaret Atwood tartozik a kedvenceim közé.

E-mail: hancz.p@gmail.com
Weblap: petrahancz.com

Instagram: @petrahancz

Petra cikkei

Talabos Dávidné Dr. Lukács Nikolett, szerző

Talabos Dávidné Dr. Lukács Nikolett

Szerző

Jogász vagyok és közbeszerzésekkel foglalkozom, de mindig is az irodalom, a zene és a filmek segítettek elbújni a mindennapok elől, kiszakadni a szigorú és fegyelmezett jogi munkából. Az egyetemen Jog és film és Jog és irodalom kurzusokat oktatok, hiszem, hogy közelebb hozhatom ezzel a hallgatókat más tudományágakhoz. A viktoriánus irodalmat kutatom, 2018-ban jelent meg a könyvem Oscar Wilde életéről és munkásságáról.

Kedvenceim: J.R.R. Tolkien, Oscar Wilde, Stephen Fry, zenei téren főleg rockzenéket hallgatok.

E-mail: talabosdavidne@gmail.com

Nikolett cikkei

Barlein Martin, fotós

Barlein Martin

Fotós

Mindenki és minden változik körülöttünk folyamatosan, ezért is fontos hogy valamivel megragadjuk és kiemeljük az értékes pillanatokat. A fotográfia számomra ezt jelenti, egy olyan pillanat megörökítése ami értékeket és érzéseket képvisel. Esetleg ha arra kérnének hogy határoljam be magamat akkor leginkább a lifestyle témában utazok, viszont szívesen örökítek meg pillanatokat rendezvényeken, könyvbemutatókon és minden olyan közösségben ahol a művészet jelen van. Ezért is igazán jó hogy az Ectopolis csapatának tagja lehetek, ahol ez mind találkozik.

E-mail: barlein94@gmail.com
Weblap: martinbarlein.com

Instagram: @martinbarlein

Rólunk

Az éjjel Ectopolisban jártam. Ott járok, ott élek, mégsem ismerem eléggé. Ott élek, és mindenki más is ott él.

Tudod, hol van Ectopolis? Mindig ott van, ahol Te magad! Bárhová mégy, magaddal viszed!

Érdekel, mire gondolok?

Vizsgáljuk meg a szót. „Ecto” annyi tesz, mint külső. „Polis” jelentése város. Külső város. Egyszerű, igaz?

A város érző, lélegző entitás, utcák szövevényes pókhálója, tégla és beton, és vas és üveg, hol üzletek, hol hivatalok, hol bordélyok, hol talponállók, másutt pályaudvarok, villamosmegállók és parkolók átláthatatlan, mégis logikus hálózata, valami, ami emberi, mégis túlmutat az emberen, és mégis lakói teszik azzá, ami. Annyi és még több sikátor, utcasarok, kapualj és ablak, melyet látunk, de nem ismerünk, mely mellett nap mint nap sétálunk el, szemünket fel sem emelve az utca szürke betonjáról, és mely mellett érdemes lenne megállni, megcsodálni, és megismerni.

Kétféle város létezik. Egy belső és egy külső. A belső város az, ami ott él benned, már megismerted, a tiéd. A külső egy lehetőség. Minden, mely még arra vár, hogy megismerd. És mi itt Ectopolison olyasmikről társalgunk, amiket mi magunk is jobban meg akarunk ismerni. Arról az emberi oldalról, mely titkokat, kérdéseket vet fel, és melyek egy részére talán nem is létezik válasz.