• Kövess minket a Facebookon!
  • Kövess minket az Instagramon!
  • Kövess minket a YouTube-on!


Mennyire bízhatunk meg egy dokumentumregény tényeiben?
Galaxis kalauz, Klubrádió, 2022. február 23.

Vajon hol végződnek a tények, és hol kezdődik a fikció? Dokumentumregénynek tekinthető-e Ernest Hemingway, Gabriel García Márquez, vagy Alexandr Szolzsenyicin műve? Vajon mi egy dokumentumregény funkciója olvasói szempontból, és miért nem előnyös, ha egy-egy regényt tényleges tudásanyag megszerzése miatt olvasunk?


Ez itt a kérdés Portré – Rónaszegi Miklós, író
M5, Ez itt a kérdés, 2021. október 24.

Ez itt a kérdés – az M5 kulturális csatorna szellemi háttérműsora. Kérdések és válaszok, viták, vélemények, titkok, leleplezések minden hétköznap este 9-kor az M5-ön!


Kovács Krisztián Agatha Christie jelentőségéről
PestiTV, Bögre klub, 2020. november 3.

130 éve született a Krimikirálynő. Hogyan születtek Agatha Christie kedvenc karakterei, Miss Marple és Hercule Poirot? Miért ilyen felfoghatatlanul népszerűek az utánozhatatlan atmoszférájú Agatha Christie krimik? A Bögre klub stúdiójában: Kovács Krisztián, az Ectopolis.hu főszerkesztője.


Őszintén Woody Allen botránykönyvéről
Lapozz!, 2020. október 27.

Létezik egy könyv amit eredetileg egyetlen kiadó sem akart publikálni. Azóta viszont mégis megtették, nemrég nálunk is megjelent. De vajon hogyan reflektál a helyzetre maga a botrányhős? Hogyan tekint a saját filmjeire? Kovács Krisztián, az Ectopolis magazin főszerkesztőjével a könyvről és Woody Allenről beszélgetünk. A műsor második vendége Katz Dávid, a 24.hu újságírója. a műsor végén Szabados Ági is ajánl egy letehetetlen olvasmányt.


Mindent a Jóbarátok-generációról
Lapozz!, 2020. augusztus 4.

1994-ben hat barát huppant le a Central Perk kávézó kanapéjára. Rachel, Ross, Joey, Chandler, Monica és Phoebe élete pedig rabul ejtette a nézők szívét. Saul Austerlitz nemrég megjelent, kulisszák mögé kalauzoló könyve, A Jóbarátok-generáció pedig hamar az eladási listák élére került. Szabados Ági állandó szakértőnkkel, Kovács Krisztiánnal járja körül a Jóbarátok-jelenséget. A műsor második felében pedig a Jóbarátok egyik közkedvelt karakterének, Joey Tribbiani-nak a magyar hangja, Holl Nándor mesél élete könyvéről. És természetesen Szabados Ági is ajánl egy olvasmányt sorozatrajongóknak.


Ezért olvass Hemingwayt!
Lapozz!, 2020. március 24.

Afrikában vadászott, Kubában halat hajkurászott, Spanyolorzságban bikaviadalokra járt, részt vett két világháborúban, közben pedig elfogyasztott négy feleséget. Ennek az epizódnak a főszereplője Ernest Hemingway, elmondjuk, amit érdemes tudni róla és azt is mit olvassatok el tőle mindenképp. Második vendégünk Bátyai Éva színésznő, aki élete könyvéről beszél, a műsor végén pedig Szabados Ági ajánl egy letehetetlen olvasmányt.


Stephen King legjobb könyvei
Lapozz!, 2019. szeptember 17.

Stephen King az egyik leghíresebb amerikai író, mégis sokan fintorognak a könyveitől. Legfontosabb műveiről és az életéről beszélgetünk az egyik legnagyobb hazai rajongóval, szakértővel Kovács Krisztiánnal, aki Ectopolis magazin főszerkesztője. Az adás második vendége Makranczi Zalán színész, aki aktuális kedvenc könyvéről mesél, végül pedig Szabados Ági ajánl egy letehetetlen olvasmányt.