• Kövess minket a Facebookon!
 • Kövess minket az Instagramon!
 • Kövess minket a YouTube-on!
Sting Debrecen 2022 /Forrás: https://www.haon.hu/helyi-kultura/2022/09/egy-vilaghiru-eletmu-dalai-sting-debrecenben/

Kiemelt

Semmi sem származik az erőszakból és nem is származhat – Sting még mindig a régi

 • Megosztás Facebookon
 • Megosztás Twitteren
 • Megosztás e-mailben

Sting, azaz Gordon Matthew Thomas Sumner nevét kevés ember nem ismeri. A zeneszerző, énekes, író, színész és aktivista – Sting New Castle-ban született, Angliában, mielőtt 1977-ben Londonba ment és megalapította Stewart Copeland és Andy Summers társaságában a The Police zenekart. A banda 5 albumot jelentetett meg és 6 Grammy-díjat nyert, 2003-ban pedig a Rock And Roll Hírességek Csarnokának is tagjai lettek. 1985 óta Sting 13 albumot adott ki. Sting közel 100 millió albumot adott el, további 10 Grammy-díjat nyert, valamint egy Golden Globe, egy Emmy és 3 Oscar-díj jelölést tudhat magáénak. Dalai szívekhez hatóak, egyszerűségükben nagyszerűek és még mindig csarnokokat töltenek meg.

Nem volt ez másként 2022. szeptember 29-én Debrecenben sem, ahol többezer ember gyűlt össze Sting kedvéért, aki igazi megtiszteltetésben részesített bennünket azzal, hogy Budapest mellett ellátogatott a városunkba is. A közönség nagy része az 50-60-as korosztályból került ki, de nagy örömömre mi harmincasok és a huszonévesek is képviseltették magukat, a közönség pedig nemcsak életkoruk miatt, hanem megjelenésében is nagyon sokrétű volt, hiszen a bőrdzsekis rockerektől kezdve a kiskosztümös, magas sarkú cipős kiöltözött hölgyekig és urakig több ezren voltak kíváncsiak a hetvenéves angol úrra…

Sting Debrecenben plakát /Forrás:https://sting.blog.hu/2021/11/08/sting_2022-ben_ket_koncertet_is_ad_magyarorszagon?utm_medium=doboz&utm_campaign=bloghu_cimlap&utm_source=kult/

Sting Debrecenben plakát /Forrás:https://sting.blog.hu/2021/11/08/sting_2022-ben_ket_koncertet_is_ad_magyarorszagon?utm_medium=doboz&utm_campaign=bloghu_cimlap&utm_source=kult/

A koncertet, amelynek címe „My Songs” lett, Sting fia, a most 45 éves Joe Sumner nyitotta meg este 8 órakor, s fél kilencig kiváló előadást nyújtott a közönségnek, akik alig várták édesapja érkezését. Joe kiváló nyitánynak bizonyult, az egyébként is derült estét még derültebbé varázsolta, édesapjával való nemcsak külső, hanem hangi hasonlósága pesig elképesztő. Sting szinte észrevétlenül sétált be a színpadra, manírok és showelemek nélkül. Ez az amiért Stinget különösen kedvelem, hiszen generációja nagyjaihoz, mint Mark Kopfler vagy Peter Gabriel – előbbit volt szerencsém Budapesten élőben is látni-nem a showra, a külsőségekre helyezik a hangsúlyt. Félreértés ne essék, hihetetlenül szép fénytechnikát láttunk, azonban a lényeg a zenében és a mondanivalóban volt, ahogy Stingnél mindig is.

A turnén az énekest egy elképesztő csapat kíséri: Dominic Miller gitáros, Josh Freese dobos, Rufus Miller gitáros, Kevon Webster billentyűs, Shane Sager harmonikás, valamint Melissa Musique és Gene Noble vokalisták, akiknek tehetségét és zeneszeretetét a debreceni közönség is megtapasztalhatta.  A régi jól ismert dalok nem maradhattak ki: Message in a Bottle (The Police), Englishman in New York, Brand New Day, Heavy Cloud No Rain Every Little Thing She Does Is Magic (The Police), If I Ever Lose My Faith in You, Fields of Gold, Spirits in the Material World (The Police ),a messze az egyik legcsodálatosabb száma, a Shape of My Heart (közreműködött Lucid Dreams a Juice WRLD-ből), Every Breath You Take (The Police) Joe Sumnerrel közösen.

A Desert Rose a folk és a pop világából kilépve igazi kuriózum volt mindig is az arabos hangzásvilágával, s a közel-keleti érzés hamar eluralta a nézőket. Ekkorra már az ülőhelyeken is nehezen lehetett ülve maradni, mindenki elkezdett legalább dúdolni, vagy óvatosan mozogni a hívogató dallamokra.

Sting legújabb lemeze tavaly novemberben jelent meg „The Bridge” címmel, így természetesen az album néhány számát is hallhatta a közönség (If It’s Love, For Her Love, Rushing Water). Az est során még következtek olyan Police slágerek, mint a Walking on the Moon , a So Lonely, vagy a King of Pain, ismét Joe Sumner-rel.

Sting Debrecenben /Forrás: https://24.hu/kultura/2022/09/30/sting-koncert-debrecen-ukrajna-orosz-ukran-haboru-dal/

Sting Debrecenben /Forrás: https://24.hu/kultura/2022/09/30/sting-koncert-debrecen-ukrajna-orosz-ukran-haboru-dal/

Különösen szép gesztus volt a magyarul elhangzó „Köszönöm”, valamint a ráadás dalok is (Roxanne és Fragile). Utóbbiban elkerülhetetlenül felszínre került az ukrán-orosz háború, s Sting együttérzését fejezte ki mindazoknak, akik valamilyen módon szenvednek a konfliktustól:

„Egy csendesebb számmal szeretném zárni az estét. Az ukrán embereknek küldöm, és azoknak a bátor oroszoknak is, akik tüntetnek ez ellen a nevetséges háború ellen, kockáztatva a bebörtönzést, a verést és a besorozást.”

A dal az este méltó lezárása volt. A tömeg elégedetten távozott a Főnix Csarnokból, s mindenkiben azt gondolom megfogalmazódott, hogy az angol úrtól még máskor is szívesen látnánk egy koncertet a cívisvárosban…

Kapcsolódó cikkek

Bálint Ágnes hősei bélyegen /Forrás: https://metropol.hu/vip/balint-agnes-rajzilmek-frakk-vizipok-mazsola-es-tade-emlekhaz-vates-842558/

Frakk és Mazsola megálmodója – 100 éve született Bálint Ágnes

1922. október 23-án született Frakk, Kukori és Kotkoda, Mazsola, Manócska és Tádé megálmodója, a József Attila-díjas  magyar író, szerkesztő, dramaturg….

Plakát /Forrás: Broadway Event Közhasznú Nonprofit Kft./

Az ám, hazám címmel jön a 44. Hobo-karácsony

Irány a Budapest Kongresszusi Központ, december 18-án.

Lord of the Dance /Forrás: Broadway Event Közhasznú Nonprofit Kft./

Magyarországon is megünnepli 25 éves jubileumát a Lord Of The Dance

Michael Flatley showja újból meghódítja hazánkat is.

  Hírlevél feliratkozás

  Itt akarsz Te is lépdelni Ectopolis utcáin?
  Tartsd velünk a lépést, és iratkozz fel a város hírlevelére!

  Az Adatkezelési tájékoztatóban leírt feltételeket elfogadom.

  Kiemelt téma

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  Legutóbbi cikkek

  • 2023. március 10.

  Bezárt az Ectopolis Magazin!

  4,5 év működés után az oldal nem frissül tovább.

  • 2023. január 5.

  Fontos vagyok, tehát vagyok, avagy a kreatív írás művészete – Könyvkritika

  Végre Egri Lajos oktatói életművének második, utolsó felvonása is olvasható magyarul: A kreatív írás művészete rövid szakmai összefoglaló, egyúttal a Drámaírás művészetének továbbgondolása.

  • 2022. december 1.

  A Zsiványos nevű űrkalóz, és mindaz, amit nem akartál tudni a lázadásról – Sorozatkritika

  A Star Wars: Andor előzménysorozata a Zsivány egyes előzményfilmnek, és nem biztos, hogy indokolt volt a Disney-nek ennyire a távolba révednie.

  • 2022. november 21.

  A boncolás titkos művészete – Könyvkritika

  Utazás a lélek mélyére, kizárólag a legbátrabb olvasóknak!

  • 2022. november 9.

  Konkurens kiadók összefogásából született az új budapesti könyvkuckó

  Magyarországon ritkán tapasztalható nagyszerű összefogás a kultúráért.